F1 - HÜLKENBERG A RENAULT-HOZ IGAZOLHAT, A FORCE INDIA NEM FOG AKADÁLYT JELENTENI

nico_hulkenberg_f1_grand_prix_belgium_practice_a1fziqymjlwx.jpg

motorsport.com megtudta, hogy a Force India nem fog Nico Hülkenberg útjába állni, amennyiben a német a Renault-hoz akar igazolni.

Az elmúlt hetekben azzal volt tele a sajtó, hogy a német Nico Hülkenberg már nagyon-nagyon közel van ahhoz, hogy aláírjon a Renault a gyári csapatához. Ezt a tézist pedig továbbra erősítheti az, hogy a franciák nem olyan régen elárultak, hogy Hülkenberg ott van az általuk kiszemeltek között. Igaz, a németet elvileg szerződés köti jelenlegi csapatához, a Force Indiához a következő évre - viszont a kontraktusban van egy olyan opció, illetve feltétel, amely lehetővé teszi az idő előtti távozást.

Ennek kapcsán Bob Fernley, a Force India Forma-1-es alakulatának a helyettes csapatfőnöke nem olyan régen azt nyilatkozta, hogy egyelőre semmilyen megkeresést nem kapott a csapat a Renault-tól. Viszont a fent megnevezett szakportál bizton állítja, hogy a silverstone-i bázisú istálló nagyon is képben van a szituációval, sőt, nem is tervezik megakadályozni Hülkenberget az átigazolásban.

"Nico egy nagyon jó és lojális versenyző. Sőt, túlságosan is jó ahhoz, hogy a csapat az útjába álljon." - idéz a motorsport.com egy meg nem nevezett forrást a Force India háza tájáról. "Ha egy olyan pilóta, mint Nico 29 esztendősen élete egyik legnagyobb lehetősége előtt áll, miszerint egy gyári csapat felkarolná őt, akkor egy istálló miért állna az útjába?"

Fernley viszont ennek ellenére is azt erősítette meg, hogy továbbra sincs arra utaló jel, hogy Hülkenberg eligazolna: "Semmi sem történt, ez csak egy feltételezés. Nem volt semmilyen megkeresés, vagy valami ahhoz hasonló. Ebben a pillanatban az a szituáció, hogy két leszerződtetett pilótánk van 2017-re."

Ezt követően Fernley-nek azt a kérdést szegezték neki, hogy mit tenne, ha Hülkenberg odamenne hozzá, és engedélyt kérne a távozásra - a Force India csapatfőnök-helyettese így felelt: "Ehhez nincs mit hozzáfűzni. A versenyzőink kontraktussal rendelkeznek."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8111803191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása