F1 - HIVATALOS: PEREZ 2017-BEN IS A FORCE INDIA PILÓTÁJA LESZ!

2016_european_gp_race_204.jpg

Sok hűhó volt a semmiért: Sergio Pérez és a Force India vasárnap este megerősítették, hogy az együttműködésük 2017-ben is folytatódni fog!

Mint ismeretes, az elmúlt hónapokban nem kis mennyiségű pletyka jelent meg a mexikói Sergio Pérez jövőjével kapcsolatosan, aki egyébként idén bombaformában van - ezt bizonyítja többek között a monacói és a bakui harmadik helye, amellett, hogy a futamok többségén pontot szerzett.

Pérezt a nemzetközi sajtóban szóba hozták a jelenlegi csapatával, a Force Indiával, valamint a Williams, a Renault és a Haas csapatokkal. A mexikói versenyző jövője egészen mostanáig bizonytalan volt abból a szempontból, hogy melyik istállónál fogja folytatni Forma-1-es pályafutását, ugyanis nagyon sok múlott a mexikói támogatóin.

Végül a maláj nagydíjhétvége folyamán az anyagi dolgokat is sikerült elsimítani a felek között, így lehetőség nyílt a zöld ágra jutásra, illetve a továbbiakra vonatkozó megegyezésre.

sergio_perez_f1_grand_prix_malaysia_practice_hl3cp00a-29x.jpg

A hivatalos bejelentés pedig meg is történt magyar idő szerint vasárnap este, miszerint Sergio Pérez jövőre is a Force India csapatát fogja erősíteni, Nico Hülkenberg oldalán - ezzel véget vetve a hónapok óta tartó találgatásoknak.

"Nagy örömmel jelentem be, hogy 2017-ben is a Sahara Force India színeiben fogok versenyezni, miután a csapatnak és a támogatóimnak sikerült nyélbe ütniük az üzletet." - mondta Pérez.

"Remekül érzem magamat a csapatnál, és a jövővel kapcsolatosan is jó érzéseim vannak. Láttam azt a folyamatot, amit az elmúlt pár évben vittünk véghez, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben képesek leszünk még ennél is többet elérni."

"A csapat jól ismer engemet és nagyon fontos, hogy meglegyen a stabilitás. Különösen a számos szabályváltozást hozó jövő évben. Izgatott vagyok az idei szezon hátralévő részére, valamint a kihívásra, amely 2017-ben előttünk fog állni."

"Mindent köszönök a csapatnak, azt is, hogy hisznek bennem. A lehető legjobb formámat fogom nyújtani, hogy pontokkal, dobogókkal, alkalmasint győzelmekkel visszafizessem a belém vetett hitüket."

"Szeretnék köszönetet mondani a mexikói partnereinknek is, különösen a Telmex-nek, amely fiatal korom óta támogat engemet. Ők a továbbiakban is fontos szerepet fognak játszani a sportbéli utamban."

2016_monaco_gp_race_124.jpg

Állítólag Pérez igencsak komolyan szemezett a Renault-val, de a franciák 3 évnyi elkötelezettséget szerettek volna tőle - ezt pedig nem volt hajlandó elfogadni, ugyanis a jövőben szívesen versenyezne a Ferrarinál. Ezzel kapcsolatosan került szóba a Haas-pletyka, ugyanis az amerikai istálló esetében jó esélyekkel rendelkezett volna Pérez ahhoz, hogy az olaszokhoz igazolhasson a későbbiekben.

Mindenesetre jövőre a Force Indiánál fog versenyezni, és hogy onnan hova tovább, azt már csak a jó Isten tudja.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9411761175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása