F1 - AUTOSPORT: PEREZ ELKÖTELEZTE MAGÁT A FORCE INDIA MELLETT 2017-RE

sergio_perez_f1_grand_prix_malaysia_qualifying_mgb1ip9o6nox.jpg

Ha hihetünk az általában hiteles szakportálnak, akkor immár szinte hivatalosnak tekinthető Sergio Perez maradása a Force Indiánál.

Az elmúlt hónapokban a nemzetközi sajtó egyik legfelkapottabb témája a mexikói Sergio Perez volt. Szóba hozták a 26 éves pilótát a Williamsszel és a Renault-val is, sőt, az elmúlt napokban arról cikkezett néhány nemzetközi hírportál, hogy jövőre a Haasnál, onnan pedig 2018-ra a Ferrarinál köthet ki.

Emellett természetesen ott volt lehetőségnek a Force India is - sőt, a silverstone-i székelésű csapatnak opciós joga volt Perez megtartása. A csapat már nyáron bejelentette Perez maradását, viszont utána bizonytalanná vált a helyzet, ugyanis a mexikói jövőjébe a szponzorainak is van beleszólása. Azonban most a jelek szerint sikerült zöld ágra vergődni, amely ebben az esetben a maradást jelenti - számolt be a hírről az Autosport.

Ha ez hivatalosan is bejelentésre került, akkor jövőre Perez sorozatban a negyedik szezonját fogja lehúzni a Force India színeiben, Nico Hülkenberg oldalán. Amúgy a mexikóinak nemigen lenne oka arra, hogy távozzon az indiai-brit istállótól: idén rendkívül erős szezont fut, Monacóban és Bakuban dobogóra is állhatott, a pontverseny 8. helyén áll 65 ponttal, a csapat pedig az összetettben vív a Williamsszel a 4. pozícióért.

Ezen megállapodás pedig azt jelenti, hogy már csak 10 szabad ülés maradt a 2017-es rajtrácson - kettő a Williams, a Manor, a Renault és a Sauber csapatoknál, egy-egy pedig a Haasnál és a Toro Rossónál.

Egyébként a szakportál úgy tudja, hogy jövőre a Williams Bottasszal és a jelenleg még csak 17 éves Lance Stroll-lal lesz ott a rajtrácson; a Haas pedig megtartja a Grosjean - Gutiérrez párost, ahogyan a Toro Rosso a Sainz Jr. - Kvyat duót.

Visszakanyarodva Perez szerződésére: ezek szerint az elmúlt hónapokban a sok hűhó a "semmiért" volt...

Az Autosport értesülései alapján így áll a 2017-es rajtrács:

Mercedes: Hamilton/Rosberg
Ferrari: Vettel/Raikkonen
Red Bull: Ricciardo/Verstappen
Williams: megerősítés vár
McLaren: Alonso/Vandoorne
Force India: Hulkenberg/Perez
Renault: megerősítés vár
Toro Rosso: Sainz Jr/megerősítés vár
Sauber: megerősítés vár
Haas: Grosjean/megerősítés vár
Manor: megerősítés vár

Azt azért meg kell jegyeznünk, hogy a Haas még nem jelentette be hivatalosan Grosjean szerződéshosszabbítását. Perez maradásáról pedig azt tudni, hogy rövidesen meg fog történni a hivatalos megerősítés. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4611758189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása