WTCC - HIVATALOS: A HONDA MARAD 2017-BEN IS

00000.JPG

A japánok a tegnapi időmérőt követően erősítették meg a maradásukat.

Mint ismert, a Honda 2012 végén / 2013-ban tért vissza a WTCC körforgásába. Ekkor a Chevrolet-vel szemben maradtak alul a japánok, majd 2014-től kezdve a Citroen megalázó fölénye okozott fejfájást a számukra. Igaz, az idei évben már jóval közelebb volt a Civic a C-Elyseé-hez, ráadásul jövőre a Citroen már csak privát szinten lesz jelen a bajnokságban, és ez jelentheti a Honda számára a nagy lehetőséget.

Ezen tény tudatában egyáltalán nem lepődhettünk meg akkor, amikor a márka európai motorsport menedzsere, William De Braekeleer a tegnapi időmérő után, Sanghajban megerősítette azt, hogy a Honda a jövő évben is ott lesz a rajtrácson:

"A WTCC egy remek platform a Hondának ahhoz, hogy bemutassa a termékeit, továbbá terjessze a márka értékeit. Szóval nagy örömmel jelentjük be ezt, hogy 2017-ben is ott leszünk a Túraautó Világbajnokság mezőnyében. A WTCC-s projekt a Hondán belül európai és globális szinten is támogatott, ráadásul a vásárlóink és a rajongóink lelkesedése is igencsak magas szintre tört az idei évben - ezek miatt is döntöttünk a maradás mellett."

Ami viszont kérdéses, az az, hogy a Honda jövőre hány autóval tervezi a részvételt - ugyanis, korábban már lehetett hallani arról pletykákat, hogy jövőre 3-ről 2-re csökkenthetik a gyári Civic-autók számát. Ahogyan a másik spekuláció hitelességéről sem esett szó, miszerint a Honda 2018-től új autóval állhat fel a rajtrácsra. A kettő között amúgy összefüggés állhat, ugyanis a híresztelések szerint az új gép hihetetlenül nagy pénzeket emészthet fel, emiatt is lehet indokolt a gyári gépek számának ideiglenes redukálása.

Egyébként a Volvo után a Honda volt a második gyártó, amely megerősítette a jövő évi részvételét, de valószínűleg előbb-utóbb a Lada is előrukkol egy ilyesféle bejelentéssel. A Chevrolet és a Citroen pedig privát szinten fogja képviseltetni magát a bajnokságban.  

Fotó: Landek Norbert

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4811740955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása