WTCC - MOTEGI, 2016: MEGVAN AZ ELSŐ GYÁRI GYŐZELEM MICHELISZ NORBI SZÁMÁRA!

14141912_1378971382132266_6874775845592716851_n_1.jpg

Michelisz Norbi nagy fölénnyel nyerte meg a fordított rajtrácsos nyitófutamot Motegiben, ezzel megszerezve az első gyári hondás győzelmét!

Magyar idő szerint vasárnap reggel 7:30 tájékán megrendezésre került a Honda hazai nyitófutama Motegiben. A fordított rajtrács értelmében az első sorból ennek megfelelően két gyári Civic indulhatott, Michelisz Norbival és Rob Huff-al. Eközben gondok adódtak a Zengő Motorsport háza táján, ugyanis Ficza Feri autójában elszállt a kormánymű - a magyarnak ki is kellett hagynia a futamot, de a csapat a leintésig megerősítette, hogy sikerült fixálni a problémát. Így Ficza minden bizonnyal a második futam már rajthoz állhat.

A pole-ból Michelisz remekül kapta el a rajtot, így a magyar tudott elfordulni az élen az egyes kanyarban, Huff és Björk előtt. Onnantól kezdve pedig a magyar pilóta remekül kontroll alatt tartotta a versenyt, és végül 1.358 másodperces előny birtokában szerezte meg pályafutása ötödik győzelmét, és az elsőt gyári színekben!

crfuwrvumaakebq.jpg

A japánok nagy örömére pedig hármas Honda-siker született, ugyanis Rob Huff futott be másodiknak, a remekül rajtoló, aztán szépen helyezkedő Tiago Monteiro előtt.

Huff számára nem alakult egyszerűen a futam első szakasza, ugyanis folyamatosan nyomás alatt volt a volvós Thed Björk által, később pedig csapattársát, Monteirót kellett maga mögött tartania. Ez a második helyen jó hatással volt a 2012-es világbajnok pozíciójára az összetettben, ugyanis a negyedikről előrelépett a harmadik helyre.

Monteiro pedig a 7. helyről érte el ezt a szép harmadik helyet. A portugál alapból jól rajtolt, utána már csak egyet kellett előznie a dobogós pozíció eléréséhez. Végül a 11. körben ezt is abszolválta, Thed Björk kárára.

José Maria Lopez sem gyenge felzárkózást mutatott be, ugyanis a 10. pozícióból indulva lett 4., ezzel pedig még közelebb került a 3. világbajnoki címéhez. Ám a két helyezés közötti út korántsem volt sima az argentin számára. A 9. körben Lopez ádáz küzdelmet vívott az 5. helyért Catsburggal, amelynek folyamán összeért a két versenyző. Az argentint pedig Muller is követte, és elment Catsburgnak, aki így visszaesett hetediknek, Björk mögött zárva. Egyébként Catsburg kapott egy fekete-fehér zászlós figyelmeztetést a Lopezzel való kakaskodás miatt.

Chilton pedig meglepő módon csak a nyolcadik lett, azok után, hogy a jó rajtját követően a 3. helyért volt pariban. Girolami az első volvós versenyét a 9. helyén zárta, míg a legjobb tíz sorrendje a ladás Tarquinivel lett teljes. A debütáló Ryo Michigamival a gyári Hondával 11. lett.

Nagy Dani a 15. helyen ért célba az egyetlen pályán maradt zengős autóval.

A nyitófutam végeredménye:

crftd2eumaezvcg.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9511674807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása