INDYCAR - 8 EZREDDEL GRAHAM RAHAL A TEXASI GYŐZTES

16c_8768-1.jpg

Elképesztő végjátékot produkált az IndyCar mezőnye a "két hónapon át tartó" Firestone 600-on Texasban, melyet 0.0080 másodperccel Graham Rahal nyert meg!

Eleinte ezen elképesztő finisről június 12-én kellett volna beszámolnunk, ám akkor 71 kör megtétele után elhalasztották a futamot magyar idő szerint augusztus 28-a hajnalára. A két dátum között 76 nap telt el.

A mezőny a 74. körre kapta meg a zöld zászlót, amely Hinchcliffe vezetésével vágott neki a 177 körös folytatásnak. A kanadai dolgát az amerikai Hunter-Reay próbálta megnehezíteni, miközben a Castroneves - Rahal páros nagyon szépen felzárkózott, és nemsokára már a 2. és a 3. helyet tudhatta a magáénak, mielőtt sor került volna az első depózásokra.

Castroneves ráadásul 10 körrel többet tudott kint maradni a pályán, úgyhogy ő csak a 110. körben látogatta meg a Team Penske szerelőit. A brazil pedig a vezetést is átvette a 121. körben James Hinchcliffe-től. Azonban a kanadai nem hagyta magát, de végül Castroneves javára eldőlt a párbaj a 126. körben.

Az éjszakai texasi futam folyamán kellemes meglepetést szolgáltatott Ed Carpenter, aki végig versenyképes volt az oválpályán, tulajdonképpen a 160. kör környékén, a második depózások után a második helyen is tartózkodott.

A 213. körben a biztonsági autó is a pályára lépett, miután az ideáig dicsért Carpenter falba tette a bajnoki címvédő Scott Dixont az 1-es kanyarban. Az új-zélandi kiesett, míg Carpenter továbbment.

A 221. körben pedig Carpenter és Hinchcliffe fej-fej mellett csatáztak egymással. 4 körrel később pedig visszanyalt a fagyi Carpenternek, ugyanis a csapattulajdonos-versenyző is a falon kötött ki, miután Castroneves megpöccintette. Viszont az incidenst a brazil sem úszta sértetlenül, ugyanis be kellett jönnie a bokszba egy új első szárnyért. Mindenesetre a második pace car-os fázisra is sor került pár kör leforgása alatt.

Ekkortájt az élmezőnyben is történtek változások, ugyanis Hinchcliffe-et megelőzte Aleshin az első helyért. Azonban az orosz szerencséje csak pár körig tartott, ugyanis a 232. körben Jack Hawksworth-szel karambolozott, előidézve a 3. biztonsági autós fázist. 

A sárga révén Pagenaud került az élre, akinek nyakán ott volt Hinchcliffe. Azonban a francia és Tony Kanaan úgy döntöttek, hogy friss gumikkal fegyverkeznek fel a hajrára.

A verseny a 240. körben folytatódott a texasi pályán - ekkor Hinchcliffe állt az élen, de nem volt egy perc nyugta sem, mert ott legyeskedett körülötte a Kanaan - Rahal - Pagenaud trió. Kanaan és Hinchcliffe késhegyre menő csatát vívtak a győzelemért, az utolsó körre viszont szétszakadt a kettős. Rahal ekkor pedig begyújtotta a rakétákat, és a 2-es kanyarban kívülről körbeautózta Kanaan-t, egy kanyarral később pedig a belső íven autózva kezdte el ostromolni Hinchcliffe-et.

08-27-texas-finish-hispeed-camera.jpg

A finisben végül az amerikai volt előrébb - Rahal mindössze 8 ezreddel tudta megverni Hinchcliffe-et a 248 körös futam leintésekor! Eközben a karrierje 77. dobogóját megszerző Kanaan lett a harmadik, megelőzve a bajnoki éllovas Pagenaud-t. A francia egyébként növelte az előnyét, mert Will Power csak 8. lett. Így a két bajnokaspiráns 28 pontos differenciával várhatja a jövő hétvégén esedékes fordulót Watkins Glenben, ahol az idei utolsó előtti futamot fogják megrendezni.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4411656744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása