MOTOGP - BIZTONSÁGOSABBAK LESZNEK A FUTAM KÖZBENI MOTORCSERÉK 2017-TŐL

motogp_of_czech_republic_race_9bdoshnhjfmx.jpg

A Grand Prix Commision a hétvégén a Cseh Nagydíj helyszínén ülésezett a 2017-es biztonsági szabályok változásának kapcsán.

A találkozó "végeredményét" a Grand Prix Commision hivatalos közleményben tudatta a néppel. 2017-től kezdve szigorúbbak lesznek a szabályok, ami a futam közbeni motorcseréket illeti.

Az új regulák előírják, hogy a jövő évtől kezdve csak négy csapattag sündöröghet a pilóta környékén a depózás alkalmával. Ezeknek a szerelők pedig kötelesek lesznek bukósisakot viselni, a balesetek elkerülése végett.

Emellett a tartalékmotor kapcsán is megerősítésre került néhány változtatás. A szóban forgó motor kuplungkarját foghatja a szerelő, de sebességbe már a versenyzőnek kell betennie. Ez a módosítás többek között az olyan jellegű félreértéseket hivatott elkerülni, mint például ami Marc Marquezzel történt a Sachsenringen - ekkor az történt, hogy a motorcsere alkalmával a szerelő már sebességbe tette a tartalékmotort, igaz, ezt a telemetriaadatok a későbbiek folyamán nem mutatták ki. Amennyiben ezt a szabályt a későbbiekben megsérti valaki, azt automatikusan ki fogják zárni a versenyből.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr811325134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása