SCE - EXKLUZÍV INTERJÚ MOLNÁR BENDEGÚZZAL!

13001101_1709353782670857_5911377092788437011_n.jpg

Reméljük, Olvasóink sok szeretettel fogadják a Braking News F1 fennállásának harmadik interjúját, melynek alanya az a Molnár Bendegúz volt, aki a Swift Cup Europe-ban akár még a bajnoki címet is elcsípheti idén! 

A mindössze 18 éves Molnár Bendegúz az idei évben akkor robbant be a köztudatba, amikor márciusban megnyerte a GFS Racing által szervezett RaceStar tehetségkutatót Szlovákiában, helytállva egy 59 fős mezőnyben. Ezután - nem meglepő módon - a magyar ifjonc versenyzési lehetőséget kapott a GFS Racing Team-től, mégpedig a Swift Cup Europe-ban.

A Suzuki Swiftekkel teli mezőnyben eddig remekül helytállt eddig Molnár Bendi - szerzett két győzelmet és két második helyet többek között. Még 6, hungaroringi futam van hátra a szezonból és Bendegúz igencsak jó esélyekkel rendelkezik, ami a bajnoki cím megszerzését illeti, ugyanis a bajnokság 4. helyén mindössze 20 pont a lemaradása az éllovas Csik Jánoshoz képest.

Természetesen vannak céljai, ami a jövőjét illeti, kérdés, hogy az anyagiak megengedik-e azok megvalósítását. Mi mindenesetre szorítunk neki!

13886415_1755911928015042_2652971676038174458_n.jpg

És akkor jöjjön az interjú!

1.) Hogyan indult a versenyzői pályafutásod?

Édesapám 4 évesen ráültetett egy 50 köbcentis kismotorra, ami nagyon megtetszett és utána kezdtem el versenyezni.

2.) Milyennek találod a Swift Europe Cup-ot és a GFS Racing Team-et?

A sorozat maga nekem nagyon tetszik, szerintem élvezetesek a versenyek, versenyzői és nézői szempontból is. Nagyon szeretem ezt a csapatot!

3.) Milyen edzéssel szoktál felkészülni a fordulókra, továbbá a rajt előtt milyen „rituáléval” hangolódsz rá a futamra?

Legfőképpen szimulátorozom. Ami pedig a fizikai felkészülést illeti, szoktam úszni, valamint reflexkészség fejlesztő gyakorlatokat végzek. Nem alakult még ki nálam "rituálé", talán annyi, hogy általában beülök az autóba egy tíz percre, becsukom az ajtót és csöndben végiggondolom a pályát.

4.) Milyen versenyzési körülmények fekszenek Neked igazán?

Mivel még nincs sok tapasztalatom, ezért nem tudom eldönteni pontosan, de szeretem ezt is, azt is.

5.) Melyik híresebb autóversenyzőnek a stílusát lehet összeegyeztetni a Tiéddel?

Ezen nem gondolkodtam még. Próbálok olyan lenni, mint Michelisz Norbi.

6.) Szerinted év végén elcsíphető az első hely a Swift Europe Cup-ban?

Mindent megteszek érte. Nehéz lesz, de igen!

7.) Miként tervezed a versenyzői pályafutásod folytatását?

Sajnos ezt nem tudom. Próbálok reálisan hozzáállni a dolgokhoz és tudom, hogy Magyarországon nagyon nehéz. Sajnos az anyagiak miatt nehéz már akár egy kisebb kategóriában is teljesíteni egy szezont! Bele sem merek gondolni abba, hogy milyen, ha valaki feljebb lép.

13124947_1714008215538747_7728618424884933747_n.jpg

8.) Mi a fő célod, ami a karrieredet illeti?

Mindenképpen az, hogy ,,hivatásos'', elismert autóversenyző legyek.

9.) Most egy picit távolodjunk el a versenypályáktól. Mi a hobbid a magánéletben?

Nekem mindig a versenyzésen jár a fejem, nincs olyan pillanat, hogy ne gondolnék rá (jó, néha 1-2 perc... Haha!! :D). Nincs hobbim, vagy ha az annak számít, hogy sok videót nézek a YouTube-on más kategóriákról és nézem ki hogyan vezet, akkor az.

10.) Tudtommal még iskolás vagy. Mi a kedvenc tantárgyad, továbbá minek szeretnél továbbtanulni?

Nincsen kedvenc tantárgyam és sajnos még azt sem tudtam eldönteni, hogy hová szeretnék majd menni továbbtanulni, de már nagyon sürget az idő.

11.) A kis magánéleti kitérő után pedig „evezzünk vissza” a technikai sportokhoz, azon belül is most a Forma-1-ről foglak faggatni. Mióta és mennyire kíséred figyelemmel a száguldó cirkusz történéseit?

Egészen kiskorom óta figyelem az eseményeket, ha tehetem, megnézem az összes szabadedzést és mindent, ami a Forma-1-gyel kapcsolatos.

12.) Ki a kedvenc pilótád és melyik a kedvenc pályád a Forma-1-ben? Szakmai szempontból pedig kit gondolsz a mezőny legjobb versenyzőjének?

A kedvenc pilótám Lewis Hamilton, a vezetési stílusa miatt. Ami a pályát illeti, a Hungaroringet mondanám, de egyébként nagyon sok pályát szeretek. Szakmai szempontból szerintem Sebastian Vettel a legjobb versenyző. Ő mindig ott van a csapattal késő estig és sokszor még segít is nekik, valamint a humorát is nagyon szeretem.

13524390_1736556723283896_6842834428089427514_n.jpg

13.) Milyen fogadtatással várod a 2017-es szabályváltozásokat? Szerinted felboríthatja az erősorrendet? Ha igen, akkor miként?

Nagyon kíváncsian várom, hogy mi fog kisülni a dologból! Szerintem simán felfordulhatnak a dolgok, hiszen szélesebbek lesznek a gumik és az autók is, ez által megváltozik az aerodinamika is.

14.) Mit gondolsz a Hamilton - Rosberg viszonyról?

Megértem, hogy a pályán ellenségek, de ami ott történik, az maradjon is ott. Szerintem nem szép, ahogyan egymással viselkednek!

15.) Szerinted mi tehetné izgalmasabbá a futamokat?

Azonos kaszni, azonos motorok, bár ez lehetetlen.

16.) Mi a véleményed arról, hogy mostanában az FIA ilyen gyakran változtat a szabályokon? Mint versenyző, miként fogadnád, ha Te szembesülnél ezzel a szituációval?

Nekem nem tetszik ez a folyamatos változtatás, bár valamilyen szinten megértem. Így próbálják összerázni a mezőnyt. Változó hogyan fogadnám. Attól függ, hogy milyen szabályt hoznak.

17.) Ha pedig Te egy Forma-1-es csapattulajdonos lennél, akkor milyen autóval és mely pilótákkal állnál rajthoz?

Ha most kellene döntenem és bármit választhatnék, akkor valószínűleg a Mercedes, valamint Vettel és Hamilton párosa lenne a nyerő.

18.) Most pedig térjünk át a WTCC világába. Milyen kapcsolatot ápolsz Michelisz Norbival, azon felül, hogy a példaképed?

Nagyon jó a kapcsolatunk. Ha van rá lehetőség, akkor üzenetben, vagy telefonon is váltunk néhány szót! Azt pedig jól mondtad, tényleg ő a példaképem!

13012725_1707636292842606_5240057230545817466_n.jpg

19.) Hogy vélekedsz a mezőny másik két magyar versenyzőjéről, Nagy Daniról és Ficza Feriről?

Danival jóban vagyok, sokat beszélünk. Ferit sajnos nem ismerem annyira, de már vele is váltottam néhány szót. Szerintem mindketten nagyon jó versenyzők!

20.) Mit gondolsz arról, hogy a Citroen már 3 év után otthagyja a WTCC-t? S ha már Citroen, mi a véleményed a franciák azon trükkjéről, melyet Michelisz Norbival szemben követtek el Termas de Rio Hondóban?

Szerintem jobb lenne, ha maradnának, hiszen nagyon még nem volt olyan alkalom, hogy igazán harcba szálltak volna velük. Az pedig érthető, hogy a csapattársak segítik egymást, bár ez akkor sem volt szép húzás. Jobb lett volna, ha inkább egymással csatáznak.

21.) Te melyik márkákat látnád még szívesen a Túraautó Világbajnokságon?

BMW, Mercedes, Audi, Wolksvagen, Opel, Seat és még tudnék mondani...

22.) Amúgy ha egy WTCC-s csapattulajdonos lennél, akkor milyen autóval és mely pilótákkal lennél ott a rajtrácson?

Szerintem Hondával, mert hiszek abban, hogy meg tudják verni a Citroent. Mindenképpen vinném Michelisz Norbit és mondjuk Tom Coronelt!

Köszönjük Bendegúznak, hogy a rendelkezésünkre állt!

Nyugodtan lájkoljátok be a Facebook-oldalát:

A közreműködésért pedig hálásak vagyunk a Michelisz Norbi Rajongói Klubnak!

Fotók: Molnár Bendegúz / Facebook

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4010422814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása