F1 - ALONSÓNAK NEM OKOZ ÖRÖMÖT A FERRARI SZENVEDÉSE

A McLaren-Honda spanyolja, Fernando Alonso a motorsport.com hasábjain kijelentette, hogy számára nem jelent elégtételt az, hogy korábbi csapata, a Ferrari mostanság szenved.

A kétszeres világbajnok spanyol pilóta, Fernando Alonso 2010 és 2014 között volt a Ferrari versenyzője a Forma-1-ben, noha szerződés 2016 végéig volt érvényes.

Az olaszok színeiben az ovideói bika háromszor lett második az összetettben: 2010-ben, 2012-ben és 2013-ban. Tavaly év eleje óta pedig második mclarenes időszakát éli.

Eleinte úgy tűnt, hogy rosszul döntött Alonso, ugyanis az idei szezonban már az első futamon győzelmi esélyes volt a Ferrari, de az azt követő 11 futamon csúnyán eltűntek a vörösök a mezőny legelejéből, annyira, hogy a Hockenheimringen a Red Bull át is ugrotta az olasz gárdát a konstruktőri összetettben.

Annak ellenére, hogy kissé viharos körülmények között hagyta el a Ferrarit Fernando Alonso, a spanyol állítja, hogy nem teszi őt boldoggá a Forma-1 legtradicionálisabb csapatának nyeretlenségi szériája:

"2014 végén még két év volt hátra a szerződésemből a Ferrarinál, de úgy éreztem, helyes döntést hoztam akkor, amikor a csapattól való távozás mellett döntöttem.

Arra gondoltam, hogy bármilyen eredményt is érek el 2015-ben, 2016-ban, illetve a továbbiakban, a Ferrarinál eltöltött évek fantasztikusak voltak, és ezzel az érzéssel is szerettem volna eltávozni.

Azonban minden egyes év több stresszt jelent, mert nem jönnek a sikerek, és úgy tűnik, mintha te lennél emiatt a hibás.

Most nem jelent megkönnyebbülést számomra az, hogy nem nyer a Ferrari, vagy több problémája van.

Nem kívánok rosszat a Ferrarinak, mert egy olyan csapat, amely örökké a szívemben marad."

Végül a spanyol hozzátette, hogy továbbra is ragaszkodik azon állításához, miszerint a jövőben csak a McLaren-Honda lesz képes arra, hogy megrángassa a Mercedes bajszát és, hogy megtörje a német manufaktúra dominanciáját:

"Ami a harmadik világbajnoki címről szövögetett reményeimet illeti: vélemenyem szerint az újbóli csúcsraérés csak a Mercedes vagy a McLaren színeiben lehetséges."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr909232734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása