WTCC - HAZAI ÚJONC AZ ÉLEN, MICHELISZ A 3., NAGY A 17. HELYEN NYITOTT

gue.jpg

Kisebb meglepetésre a Campos Racing argentin újonca, Esteban Guerrieri zárta az élen az első szabadedzést Termas de Rio Hondóban. A mezőny két magyar pilótája, Michelisz Norbi és Nagy Dani a 13. és a 17. helyen nyitottak.

Óriási meglepetésre a WTCC újonca, Esteban Guerrieri volt a leggyorsabb az argentin versenyhétvége első szabadedzésén, Termas de Rio Hondóban. A Campos Racing Chevrolet-jét kormányozó argentin az 1:43.557-es idejével megverte az időmérős körrekordnak számító 1:43.766-os időt nagyjából két tizeddel. Igaz, hozzá kell tenni, hogy a mezőnyben ő volt az egyedüli, aki új gumikon gördülhetett pályára, de még használtakon is minden bizonnyal ott lett volna az élmezőnyben.

Mögötte a Citroen franciája, Yvan Muller zárt másodikként - a négyszeres világbajnok több, mint egy másodperccel kapott ki Guerrieritől. A képzeletbeli dobogó legalsó fokát a gyári Honda magyarja, Michelisz Norbert kaparintotta meg a magyarok nagy örömére. Érdekesség, hogy a franciát és a magyart csak 24 ezred választotta el.

A ladás Gabriele Tarquini lett a negyedik, 4 ezreddel megelőzve a helyi hőst, José Maria Lopez, aki egy 5. hellyel indított a Citroen C-Elyseé volánja mögött. Rob Huff hatodikként zárt a másik gyári Hondával. A legjobb 10-be még James Thompson, John Filippi, Tiago Monteiro és Hugo Valente fértek be.

A mezőny másik magyar pilótája, a zengős Nagy Dani a volvós Thed Björköt megelőzve a 17. helyen nyitott, viszont a félórás gyakorlás korántsem volt problémamentes a számára, ugyanis javítgatni kellett a motorját. A szerelési munkálatok miatt pedig az első futamon csak a rajtrács végéről indulhat.

A második szabadedzés 16:00-kor veszi kezdetét magyar idő szerint.

Az első szabadedzés végeredménye:

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr69167012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása