F1 - A HAAS IS MÁR 2017-RE FÓKUSZÁL

romain_grosjean_f1_grand_prix_hungary_qualifying_diefqckrcesx.jpg

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner elárulta, hogy abbahagyják 2016-os autójuk fejlesztését, és 2017-re helyezik a hangsúlyt.

Ahhoz képest, hogy a Haas idén újonc csapatként csatlakozott a mezőnyhöz, egészen jó teljesítményt nyújtott a szezon első felében, legalábbis Romain Grosjeannal - a francia a 11 versenyből négyet tudott a pontszerző zónában szerző, összesen 28 világbajnoki egységet összegyűjtve. Ezzel a Haas jelenleg a 8. a konstruktőri bajnokságban, maga mögé utasítva a Renault-t, a Manort és a Saubert.

Azonban most Günther Steiner megerősítette, hogy mostantól minden erejüket a nagy volumenű szabályváltozásokat hozó 2017-es szezonra való felkészülésbe fogják beleölni, azaz a 2016-os autójuk fejlesztését befejezik.

A csapatfőnök úgy véli, hogy jelenleg jó pozícióban vannak, azonban fogalma sincs arról, hogy jövőre hol lesznek, ugyanis a többiek is nagy erőkkel fejlesztenek már a következő szezonra.

"Próbálunk megütni egy mozgó mércét, de mindenki elégedett azzal, hogy itt vagyunk." - nyilatkozta Steiner.

Emellett az 51 éves csapatfőnök elárulta azt is, hogy már az összes szélcsatornás tesztopciójuk telítve van, ugyanis rengeteg alkatrészük vár kipróbálásra, a bennük rejlő potenciált megpróbálja kimaximalizálni a csapat, természetesen az FIA-szabályok keretein belül. A szövetség és minden ember magabiztos azt illetően, hogy mi a helyes úton járunk.

A jövő szabályváltoztatások elsősorban aerodinamikai jellegűek lesznek, emellett az autók szélesebb gumikon fognak pályára gördülni, és szabad, azaz nem zsetonokhoz kötött lesz az évközi motorfejlesztés.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr408915364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása