F1 - ROSS BRAWN VISSZAUTASÍTOTT A FERRARI AJÁNLATÁT!

ross_brawn_f1_grand_prix_brazil_usiq2tfmgqol_1.jpg

A Ferrari minden bizonnyal egy igazán kecsegtető ajánlatot kínált Ross Brawnnak, cserébe azért, hogy térjen vissza a csapathoz és vigye vissza azt a csúcsra. Azonban az olaszok nemleges választ kaptak a Forma-1 egyik valaha volt legjobb szakemberétől - ezzel és James Allison egyre biztosabb változásával újra kritikus helyzetbe kerülhet az olasz gárda.

A hét korábbi szakaszában beszámolhattunk arról a hírről, miszerint a Ferrari megkörnyékezte korábbi technikai igazgatóját, Ross Brawn-t, hogy legalább tanácsadói pozícióban térjen vissza Maranellóba.

motorsport.com pedig szerda délután megtudta, hogy Brawn nemet mondott, pedig a Ferrari elnöke még olyan kompromisszumokat is hajlandó lett volna bevállalni a brit visszacsábításáért, miszerint a szakembernek nem kellett volna mind a 21 futamra elutaznia, csak ahányra jólesik neki. Azonban a Ferrari korábbi sikereinek egyik kovácsa nem kíván visszatérni a Forma-1 mozgalmas körforgásába - ebben szerepet játszhat az is, hogy állítólag a 61 esztendős szakember szívproblémákkal küzd egy ideje, emiatt pedig kerülni akarja a sportággal járó feszültséget.

Így pedig igazán szűkössé válhat az olaszok helyzeté, ugyanis az olasz sajtó továbbra is tartja magát azon állításhoz, miszerint az év elején a feleségét elvesztő, s gyermekei miatt Nagy-Britanniába visszaköltözni kész technikai igazgatójuk, James Allison elhagyhatja őket az év végén. A hírek szerint a neves szakember egy angliai központú csapatnál folytathatja pályafutását - jelen pillanatban is a Renault-ról szóló pletykák a legerősebbek, akárcsak pár héttel ezelőtt. Allisonnak pedig nincs helyettese a Ferrarinál, így az olasz csapat akár nagyon rosszul is kijöhet a 2017-es szabályváltozásokból.

Ha Allison elhagyná valóban a Ferrari, akkor technikai igazgatói posztjára a legnagyobb esélyes az a Simone Resta lenne, aki jelenleg a maranellói tervezőbrigádot igazgatja.

A Ferrari számára pedig az jelenthetné a megoldást, ha letudnának akasztani egy Allison- vagy egy Brawn-szintű mérnököt, azonban a hozzájuk szakmai tudásban legközelebb álló Adrian Newey - James Key páros a Red Bull családját segíti.

Úgyhogy előbb-utóbb nem marad más választása az elnök Marchionnénak, el kell gondolkoznia egy nagy-britanniai központon is, ugyanis sok mérnököt a szigetország és Olaszország közötti távolság rettent el attól, hogy csatlakozzon a Ferrarihoz.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr368903820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása