F1 - MALLYA: MINDEN FUTAMON PONTOKAT KELL SZEREZNÜNK A KONSTRUKTŐRI 4. HELYHEZ

vijay_mallya_f1_grand_prix_great_britain_practice_p1-jzqou6t2l.jpg

A Force India csapattulajdonosa, Vijay Mallya elmondta, hogy a csapatnak minden futamot a pontszerző zónában kell zárnia, ha elakarják érni a konstruktőri 4. helyet az év végéig.

Vijay Mallya csapata még a tavalyinál is gyengébben kezdte a szezont, de ahogy az történt egy évvel korábban, úgy idén is egy fejlesztés révén megtörtént az áttörés. Ugyanis mint tudjuk, a Force India egy igencsak hatékony aerodinamikai csomaggal állt elő Barcelonába, melybe utolsó reményüket fektették bele 2016 kapcsán. Azonban szerencséjükre bevált a fejlesztés, ugyanis azóta Sergio Perez kétszer is dobogóra tudott állni, s a legutóbbi futamon, Silverstone-ban már idén negyedjére fordult elő az, hogy mindkét VJM09-es a TOP 10-ben végzett, ez esetben a 6-7. helyen.

A mostanság leginkább a zavaros pénzügyei miatt szóban forgó Mallya a GPUpdate.net-nek elárulta, hogy ha a csapat célja a konstruktőri összetettben a 4. hely, akkor minden futamon pontokat kell szereznie Perezéknek, ugyanis a legutóbbi futamon nullázó Williamstől már csak 19 pontra vannak lemaradva. A csapattulajdonos büszke a Silverstone-ban nyújtott teljesítményre is:

"Nagyon büszke vagyok a csapat Silverstone-ban nyújtott teljesítményére, melynek köszönhetően 14 ponttal gazdagodott a csapat számlája, ezzel a valaha volt legjobb Brit Nagydíjunkat teljesítve. 

Ezzel pedig már egészen közel kerültünk a csapatbajnokságban a negyedik helyhez.

Az egész hétvége folyamán bátorságot merítettem a tempónkból, különösen a verseny alatt.

Már csak a szezon fele van hátra, s úgy gondolom semmi akadálya nincs annak, hogy minden futamon pontokat szerezzünk. Amennyiben harcolni akarunk a 4. helyért, ez mindenképpen szükséges."

nico_hulkenberg_f1_grand_prix_austria_hzboh-naryel.jpg

Tavaly Perez és Hülkenberg is betlizett a Magyar Nagydíjon, Mallya reméli, hogy a 2016-os verseny már gyümölcsözőbb lesz a csapat számára:

"A tavalyi budapesti futam igencsak kihívásokkal teli volt a csapat számára, a verseny egyenesen felejthető volt a számunkra. Remélem, hogy idén a dolgok jobban fognak alakulni a mi szempontunkból. 

A Hungaroring kígyózó vonalvezetése teljesen ellentétes azzal, amit az előző versenyhétvégén, Silverstone-ban tapasztalhattunk. Úgyhogy érdekes lesz azt figyelni, hogy miképpen fogunk tudni helytállni a hétvége folyamán.

Nagyon kemény dolgoztunk azon, hogy javítsunk az autónkon, ami a lassú és a közepes gyorsaságú kanyarokat illeti. Úgy gondolom, hogy jó formában kéne, hogy legyünk ezen a hétvégén."

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1008902950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása