F1 - A TORO ROSSO ÖRÜL A KORAI MOTORPARTNERI MEGÁLLAPODÁSNAK

carlos_sainz_f1_grand_prix_great_britain_qualifying_lztdk4eoq-fl.jpg

A csapat technikai igazgatója szerint hatalmas előny, hogy már most tudják, milyen erőforrás köré építsék jövő évi autójukat.

A Toro Rosso tavaly csak decemberben tudta meg, végül melyik gyártó turbója köré kell építsék az idei autót, amiről többször elmondták, hogy elég hátrányosan érintette őket (ráadásul az a motor is csak egy tavalyi Ferrari erőforrás). Idén azonban más a helyzet, miután ugyanis az anyacsapat, a Red Bull rendezte viszonyát a Renault-val, már tavasszal megállapodtak arról, hogy 2017-ben továbbra is szállítanak nekik erőforrásokat, és emellett a Toro Rosso is újra a franciák gyártmányait használhatja majd. James Key, a faenzaiak technikai igazgatója hangot is adott a dolognak - szerinte óriási előnyt jelent ez számukra az előző évhez képest:

"Nehéz elmondani, mennyire nagyszerű ez. Tavaly szinte semmi információnk nem volt a Ferrari hajtóegységéről, és túl későn is tudtuk meg, hogy az ő terméküket fogjuk használni. Az új motorszabályok óta nagyon nehéz az egész autót az erőforrás köré építeni, márpedig a hatékonyság miatt most erre van szükség. Néhány esetben találgatnunk kellett, hogy kész legyünk időben az idei versenygéppel. A jövő év szempontjából teljesen más a helyzet. Jól haladunk a fejlesztéssel, de az új szabályok miatt nehéz megmondani, milyen lehet a teljesítményünk jövőre."

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr358901910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása