WTCC - MICHELISZ NORBI GYŐZELEMMEL ÉS DOBOGÓKKAL VETETTE MEG A LÁBÁT A TCR BENELUXBAN!

13680782_10153841241257039_1639239914471592102_n_1.jpg

Szinte meseszerűre sikerült a Honda gyári WTCC-csapatánál versenyző Michelisz Norbert vendégszereplése a TCR Benelux szériában.

Mint ismeretes, Michelisz Norbert a hétvégén ellátogatott Zandvoort-ba és részt vett a DTM betétprogramjaként futó TCR Benelux versenyszériában. Ezen versenysorozat rendkívül egyedi, ugyanis egy hétvégén 5 futamot rendeznek, melyből egy kvalifikációs és négy sprint. A kvalifikációs futam név megtévesztő lehet, ugyanis ezen a 60 perces futamon is osztanak pontokat, méghozzá a legtöbbet - a győztes 50 egységgel gazdagodik. A túraautózás világában szintén szokatlan, de így van: egy autóhoz két pilóta tartozik: a kvalifikációs futam folyamán félidőnél nagyjából pilótacsere van, a maradék négy futamon a részvételt illetően a pilóták kettő-kettő arányban osztoznak. További különlegessége a szériának, hogy a kvalifikációs verseny rajtsorrendjébe a szurkolók is beleszólhatnak, mégpedig egy facebookos szavazáson keresztül.

Ezt a szavazást pedig a Boutsen Ginion Racing 18-as rajtszámú, hondás egysége nyerte meg, tehát a Michelisz - Stephane Lemeret páros - a sikerhez pedig nagyban hozzájárult a magyar szurkolók nagy mértékű összefogása. Azonban a mért időmérésén már nem alakultak ilyen jól dolgok: miután Norbiékat problémák hátráltatták, csak a 15. időt tudták elérni, amelynek köszönhetően csak egy 7. rajthelyet tudhattak a magukénak a kvalifikációs versenyre. A pole Michelisz Norbi WTCC-s márkatársáé, Tiago Monteiroé lett, a portugál Jean-Louis Daugerrel osztozott a 13-as rajtszámú Hondán, ami a Goodwood-ban győzedelmeskedő, művészeti dizájnban pompázik.

A kvalifikációs futamon Lemeret-vel állt fel a rajtrácsra a 18-as Honda: ugyan a francia is nyert pozíciókat, azonban az igazi felzárkózást Norbi abszolválta, aki a pódiumig meg se állt, így egy 3. hellyel mutatkozott be a TCR Benelux-államokbeli versenysorozatában. A futamot egy Seat nyerte, a Sam Dejonghe - Denis Dupont duóval. Monteiróék pedig csak a legjobb 10-en kívül tudtak zárni, miután eléggé szépen visszacsúsztak a mezőnyben, azonban a bokszkiállásokat követően a leggyorsabb kört megfutották, ezzel pedig megkaparintották a pole pozíciót az első futamra.

Az első futamon tehát Monteiróék a pole-ból, Michelisz Norbiék pedig a 4. helyről indulhattak. Azonban a piros lámpák kialvását követően már megváltozott a sorrend a 20 perces sprintfutamon, ugyanis Michelisz egy bombarajttal az élre tört! Onnantól kezdve pedig a magyar pilóta nem adta ki a kezéből a vezetést, s végül 1,77 másodpercnyi előny birtokában nyerte meg a futamot - ezzel idei első győzelmét megszerezve. Mögötte két Volkswagen-pilóta zárt a dobogón: Amaury Richard és Vincent Radermecker. Monteiróéket a megszerzett pole után alaposan elhagyta a szerencse, olyannyira, hogy műszaki hiba miatt ki is estek.

13709911_1043142502401700_7004561328407956982_n_1.jpg

Az első verseny leintése után pedig a Safety Car beállt a mezőny elé, s befutási sorrendben, gördülőrajttal máris jöhetett a második futam! Ezúttal Michelisz Norbi nem tudta faképnél hagyni ellenfeleit a rajtot követően, sőt, Amaury Richard végig nyomás alatt tartotta őt. Kettejük párharcának azonban ütközés lett a vége a 7. körben, ekkor ugyanis összeért a Honda és a Volkswagen, s míg előbbi (szerencsére) folytatni tudta a 20 perces viadalt, addig az az utóbbi számára a sóderágyban ért véget. Az ütközés következtében Norbi a harmadik helyre esett vissza, s pozíciója a kockás zászlóig már nem változott - igaz, erre sok lehetőség nem is volt, ugyanis a koccanás után azonnal jött a biztonsági autó, amely csak az utolsó körre fáradt ki a mezőny elől. Viszont az utolsó kör így sem hagyott minket izgalmak nélkül, ugyanis Vincent Radermecker ekkor megelőzte a hondás Benjamin Lessennes-t, így pedig meg nyerte a futamot a belga volkswagenes a honfitársa, s Michelisz Norbi előtt. A magyar pilóta WTCC-s csapattársa, Monteiro a hatodik lett.

A magyar pilóta tehát összességében jó teljesítményt nyújtott a TCR Benelux zandvoort-i fordulóján: egy győzelemmel és két harmadik hellyel gazdagodott.

Holnap még két futam vár a TCR Benelux mezőnyére, azonban a holnapi eseményeket Michelisz már csak a kispadról kísérheti figyelemmel, ugyanis csapattársa, Stephane Lemeret ül a volán mögé.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr998893634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása