F1 - A FORCE INDIA A KIESÉSES IDŐMÉRŐHÖZ HASONLÍTJA A RÁDIÓS SZABÁLYT

A Force India nevetségesnek nevezte, hogy a csapatok segíthetnek a versenyzőiknek egy váltógondnál, viszont nem figyelmeztethetik pilótáikat egy esetleges fékhiba esetén.

Ez teljes képtelenségnek tűnik, de valóban igaz. Elég visszagondolnunk az elmúlt hét futamra, hiszen a Force India nem szólhatott Pereznek a fékhibáról, hogy mit állítson és az utolsó körben ki is esett, értékes pontokat vesztve ezzel. A Brit Nagydíjon Rosberg szembesült sebességváltó gondokkal és a csapat szólhatott, hogy mit is állítson. A német így beért a második helyen, igaz később büntetést kapott, de így is gyűjtött 15 értékes pontot.

A Force India helyettes csapatfőnöke, Otmar Szafnauer teljes mértékben jogosan háborodott fel:

"Személy szerint nevetségesnek ítélem meg azt, hogy tájékoztathatod a versenyzőt egy váltógondról, de nem mondhatod meg, hogy fékhibád van.

A fékek lassítanak le, a váltó segítségével haladsz. Normális esetben, ha haladsz, az nem okoz problémát, viszont ha a fékek nem képesek lelassítani, akkor az gondot okoz.

Ezek a rádiós szabályok újak, viszont kéne egy normális megközelítés azzal kapcsolatban, hogy mit is lehet, illetve mit nem lehet mondani a rádióban. Még mindig tanuljuk ezt.

Ha van egy fékhibád, akkor a szabályoknak engednie kéne, hogy ezt meg is mondjuk a versenyzőnek. Ez így veszélyes."

Az biztos, hogy további megbeszélések szükségesek a csapatok és az FIA között. Szafnauer szerint az elmúlt versenyek tapasztalatai miatt szükségesek a változások.

A Forma-1-nek nem kell szégyenkeznie amiatt, ha egy nem megfelelő szabályt megváltoztatnak. Emlékszünk még a 2016-os szezon első két időmérőjére? A kieséses időmérőt is hamar visszaállították a 2015-os rendszerre, hiszen nem működött.

Hogy lesz-e változás a rádiós szabályokban, azt egyelőre nem tudjuk. Ami biztos, hogy ha az Osztrák Nagydíj utolsó körében szólhattak volna Pereznek, akkor a mexikói egy hetedik hellyel további pontokat hozott volna a Force Indiának, akik már igen közel vannak a Williamshez a bajnokságban.

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr468893780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása