F1 - DILEMMA A MERCEDESNÉL: ÁTÁLLJUNK VAGY SEM?

nico_rosberg_f1_grand_prix_great_britain_rqarjrdrue1l.jpg

A Mercedes szerint nehéz döntés, hogy átálljanak-e a szezon közepén a 2017-es szabályokra való felkészülésre, vagy tovább fejlesszék idei versenyautójukat, a W07-et.

Jövőre az erőforrásokon kívül szinte minden megváltozik a Forma-1-es autókon: az aerodinamika, az abroncsok, az autószélesség, és a többi... Éppen ezért idén még a megszokottnál is korábban tanácsos átcsoportosítani a csapat nagy részét a 2017-es autó fejlesztésére és tervezésére, ami azonban egy élcsapat esetében, mely a világbajnoki címért küzd, cseppet sem egy egyszerű döntés - árulta el a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff. 

"Minden héten döntéseket hozunk arról, mely tervezőrészlegeket szervezzük át a 2017-es modell fejlesztésére. Az átállás időzítése azonban egyáltalán nem egyértelmű. Tudomásom szerint több csapat is a szokásosnál korábban átállt a jövő évre való fejlesztésre, sőt, talán vannak páran, akik már februárban meglépték ezt! Ami nyilván előnyös lesz számukra, hiszen az elején még nagyon nehéz elindulni a megfelelő útvonalon, ezért ha csak egy-két héttel is, de lekésed a tökéletes időpontot, sokat veszíthetsz. Mindenesetre a dolgunk könnyebb lenne, ha zsebben lennének a Spanyol és Osztrák Nagydíjakon történt incidensek miatt elveszített pontok." - olvashatók az osztrák szakember szavai az Autosport.com-on.

A csapat német versenyzője, Nico Rosberg eközben úgy nyilatkozott, az idei szezon hátralévő részének erősorrendjét nagyban meghatározza majd, ki mennyi újítást hoz még az autójára a következő pár futamon: "Egy ponton át kell majd állni a jövő évi fejlesztésekre, ezért érdekes lesz, ki mennyi újítást tartogat még az idei esztendőben. Ez nagyon meghatározó lehet a szezon hátralévő részében."

 

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr458890574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása