F1 - LEWIS HAMILTON A POLE-BAN A HAZAI NAGYDÍJÁN!

lewis_hamilton_f1_grand_prix_great_britain_xrfp732w1b9l.jpg

Lewis Hamilton szerezte meg az első rajtkockát a Brit Nagydíj időmérő edzésén, annak ellenére, hogy az első Q3-as körét a négykerekes pályaelhagyás miatt elvették, viszont a második, egyben utolsó próbálkozása elegendő volt a fölényes diadalmenethez.

Felhős és száraz időjárás fogadta a királykategória mezőnyét szombaton délután, a Brit Nagydíj időmérő edzésen, melyen a megszokott 22 helyett csak 21 pilóta vehetett részt, ugyanis a harmadik edzésen nagyot balesetező, sauberes Marcus Ericssont kórházba kellett szállítani rutinvizsgálatok céljából, ráadásul a svéd C35-öse is látott már szebb napokat...

A Q1 meglehetősen eseménytelenül telt el, de a meglepetés így sem maradt el. Az angol szurkolók legnagyobb bánatára már két hazafi is búcsúzott a 18 perces etap végén, ugyanis az utolsó percekben a hátsó szárnyvéglapok javítása miatt már nem tudott pályára gördülni 2009 világbajnoka, Jenson Button, ahogyan a Renault britje, Jolyon Palmer is kiesett, akárcsak a két Manor és a Sauber másik pilótája, Felipe Nasr. Egyébként pár másodpercig úgy tűnt, hogy Button mégis részt vehet a Q2-ben (a brit vissza is szaladt a McLaren garázsába és újra belebújt a tűzállójába), mivel Magnussen Q1-es körét vizsgálták négykerekes pályaelhagyás okán, de végül a dánt nem szankcionálták. Amúgy az első szakaszt a Mercedesek uralták, de Hamilton és Rosberg között csak 15 ezred volt a különbség.

A 15 perces Q2-ben is verhetetlennek bizonyultak az ezüst nyilak, viszont ekkor már jóval nagyobb, több mint 7 tized volt a differencia Hamilton és Rosberg között, újból a brit javára. A harmadik helyen záró Max Verstappen hátránya pedig már majdnem 1,5 másodperc volt. Az utolsó utáni másodpercekben viszont komoly hajsza volt a továbbjutásért: Raikkonen a két hibája ellenére megúszta a kiesést, miközben Alonso továbbjutott a McLarennel, a Perez - Massa - Grosjean - Gutiérrez - Kvyat - Magnussen hatos viszont búcsúzni kényszerült.

Többek között a pole pozíció sorsáról is döntő utolsó szakaszt is Hamilton kezdte a legjobb formában, amikor már úgy tűnt, hogy 1:29.337-es ideje elegendő lehet a pole-hoz, akkor az FIA elvette a brit mért körét, ugyanis a 9-es kanyarban négy kerékkel hagyta el pályát, amely a között a 3 kanyar (a 9-es, a 15-ös és a 18-as kanyar) között van, ahol a szövetség versenyigazgatója, Charlie Whiting szombat délelőtt zéró toleranciát hirdetett a pályaelhagyások kapcsán, így Hamilton visszaesett tizediknek.

13650598_1043543152361405_1588756459_n.jpg

Azonban a Mercedes háromszoros világbajnokát ez sem akadályozta meg abban, hogy a fináléban egy 1:29.287-es körrel idei hatodik, s pályafutása 55. pole pozícióját megszerezze.  A második Nico Rosberg lett, bő 3 tizedes hátrányban. Az ezüst nyilakat a Red Bull bikái követték, Verstappen - Ricciardo felállásban, megelőzve a Ferrari paripáit, amelyek Raikkonen - Vettel sorrendben zártak, ráadásul utóbbi kap egy öthelyes rajtbüntetést váltócsere miatt, így a négyszeres világbajnok a Brit Nagydíjon csak a 11. helyről indulhat! A Ferrarik mögött Valtteri Bottas lett a 7. a Williamsszel, a TOP 10 pedig a Sainz - Hülkenberg - Alonso hármassal zárult! (Az alábbi képen látható eredmény ne tévessze(n) meg Önöket/Titeket, ugyanis az utolsó utáni pillanatban elvették Hülkenberg leggyorsabb körét, valószínűleg pályaelhagyás miatt, így visszaesett a 9. helyre.)

Az 52 körös Brit Nagydíj magyar idő szerint délután 14:00-kor fog elrajtolni.

Az időmérő edzés végeredménye:

cm7n0qpwcaecows.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr118876818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása