F1 - A RED BULL ÉS A HAAS IS EGYIK IFJONCÁNAK AD LEHETŐSÉGET A SILVERSTONE-I TESZTEN

f1_grand_prix_of_austria_1osflj-fylpl.jpg

Pierre Gasly és Santino Ferrucci részt fognak vennie a silverstone-i teszten a Red Bull és a Haas színeiben, jövő hét kedden és szerdán.

cmm_3wlwiaaxgxb.jpgA Red Bull növendéke, a francia Pierre Gasly idén már vezetett Forma-1-es autót: a Toro Rosso idei gépét vitte pályára a májusi teszten Barcelonában. Legközelebb jövő hét kedden és szerdán Silverstone-ba fog autóba ülni, mégpedig a Red Bull RB12-esbe.

A francia idén amúgy a GP2-ben viaskodik a Prema Racing színeiben, s négy versenyhétvége után a nyolcadik helyet foglalja el a pontversenyben, de az első győzelem várat magára még.

"Minden egyes alkalommal, amikor kapsz egy lehetőséget arra, hogy vezess egy Forma-1-es autót, mindkét kezeddel meg kell ragadnod azt. Úgyhogy neki (Pierre-nek - szerk.) nagyon fontos dolga lesz a jövő héten" - nyilatkozta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

Akárcsak a Red Bull Daniel Ricciardóval és Max Verstappennel, úgy a Haas is főállású pilótáit ültette volán mögé az idei első szezonközi teszten, Barcelonában, így nem volt mese, Nagy-Britanniában már egy ifjoncnak kellett lehetőséget biztosítani.

cmm_5gawyaae5fh.jpgAz amerikai gárda ennek megfelelően cselekszik, így a jövő héten a márciusban leigazolt fejlesztőpilótáját, Santino Ferruccit fogja volán mögé ültetni - az ifjú amerikai számára ez lesz az első alkalom, hogy Forma-1-es autót vezethet.

Ferrucci jelenleg a GP3-ban versenyez újoncként a DAMS csapatánál, de a pontszerzés a két versenyhétvége folyamán még nem tudta összehozni.

"Azért hoztuk Santinót a Haas F1 Team-hez, mert nagyszerű munkát a téren, hogy minden szériában tudott bizonyítani, melyben versenyzett.

Mi Santinóra egy fiatal, amerikai pilótaként tekintünk, akiben rengeteg potenciál rejlik, s megérdemelt egy ilyen lehetőséget" - nyilatkozta a Haas csapatvezetője, Günther Steiner.

Így néznek ki a silverstone-i tesztbeosztások az eddigi bejelentések alapján:

  • Mercedes: Esteban Ocon
  • Red Bull: Pierre Gasly
  • Toro Rosso: Carlos Sainz Jr. | Sergio Sette Camara
  • Force India: Nikita Mazepin
  • Haas: Santino Ferrucci

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr128869350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása