FORMULA E - DUVAL ÉS D'AMBROSIO LESZNEK A DRAGON PILÓTÁI A HARMADIK SZEZONBAN

A Dragon Racing csapata megerősítette, hogy nem változtatnak az idei szezonban alkalmazott versenyzői felálláson, azaz a harmadik szezonban is a Loic Duval - Jerome d’Ambrosio párossal fog indulni az amerikai istálló.

A csapat emellett bejelentett egy új szponzort is, méghozzá a Faraday Future autóipari céget.

Duval és d’Ambrosio már az első szezonnak majdnem a felétől csapattársak a Dragon Racingnél, hiszen a francia Duval Oriol Servia helyére ugrott be, mindössze 4 futam után.

Egészen sikeresnek mondhatnák magukat, hiszen többször is kihívás elé állították a nagyobb csapatokat (Abt, Renault e.dams, DS Virgin). Az első szezonban a berlini versenyt, a másodikban a Mexikóban rendezett viadalt sikerült megnyernie a belga Jerome d’Ambrosionak.

Duval – aki a Formula E mellett a WEC-ben is részt vesz – eddig győzelem nélkül áll, 48 pontot gyűjtött csapattársa 64 egységéhez képest.

A Dragon Racing új szponzora és egyben technikai partnere, az amerikai székhelyű, de kínai finanszírozású Faraday Future lesz.

A cég 2014-ben lett alapítva és Kaliforniában hozták létre a központját. A vállalkozás egyébként nemrég ruházta rá a globális vezetői és a kereskedelmi vezérigazgatói posztot a Ferrari Forma-1-es csapatának 2014-es csapatfőnökére, Marco Mattiaccira.

Ezen kívül is várható változás a harmadik szezonban, ugyanis tavaly decemberben megtudhattuk, hogy a Dragon csapat immáron önálló gyártóként fog részt venni a 2016-2017-es Formula E Világbajnokságon.

Az amerikai székhelyű istálló egy korábbi venturis tervező és elektrotechnikai szakembert, Nicolas Mauduitet alkalmazza.

A francia szakember alkotja meg a csapat harmadik szezonban használatos csomagját, melyet d’Ambrosio már tesztelt ebben a hónapban. Mauduit így nyilatkozott a harmadik szezonra szánt autóról:

"Minden menetrend szerint alakul. A harmadik szezonban alkalmazott megoldásaink jónak tűnnek. Úgy gondolom, hogy a harmadik szezonban még nagyobb összecsapásokat láthatunk az egész mezőnyben."  

Lombárszki Csaba

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr798860536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása