FORMULA E - AZ FIA ELUTASÍTOTTA AZ ELŐZETES VERSENYNAPTÁRT

l_29a64ac1cc211805fd6cc89398d09e59-4.jpg

A Nemzetközi Automobil Szövetség egyelőre nem fogadta el az elektromos széria harmadik szezonjának előzetes versenynaptárát. 

A mai torinói ülésen a Formula E egy 11 helyszínes előzetes versenynaptárral állt elő, ám azt az FIA elutasította, ugyanis egyelőre kérdések adódtak a versenyek közötti időszakokkal kapcsolatban, ezért a szövetség a tervezet újbóli átvizsgálását kérte, mielőtt hivatalosan is életbe léptetné azt. 

Azt már régóta tudtuk, hogy a 2016-17-es szezon Hong Kongban fog kezdődni, méghozzá október 9-én, és arról is volt már szó, hogy november 12-én is lenne egy futam (annak helyszíne még ismeretlen, de állítólag Marrakesh lesz a befutó). A probléma onnan ered, hogy a novemberi futam után egy 3 hónapos szünet következne a februári argentin forduló előtt, ami még az előző két szezonban az első futam utáni két havi szünetet is felülmúlná. A szervezők ezt a hosszú kihagyást egy január 8-án rendezendő virtuális szórakoztató eseménnyel szeretnék feltölteni, ahol a pilóták szurkolók ellen versenyezhetnének. 

A kalendáriumot olyan kisebb változtatások is érték, miszerint (amire már számítani lehetett) a London ePrix kikerül a körforgásból, így a szezon július végén New York-ban érne véget. Az amerikai nagyvároson kívül Brüsszel és Montreal is új helyszín lesz, sőt, korábban Szingapúr is meg volt jelölve, de a most kiadott változatban nincs megnevezve. 

Az előzetes, ELUTASÍTOTT 2016-17-es versenynaptár:

Október 9. - Hong Kong
November 12. - Marrakesh (?)
Január 8. - Las Vegas (virtuális esemény, nem bajnoki pontokért)
Február 18. - Buenos Aires
Április 1. - TBA
Április 22. - TBA
Május 13. - Monaco
Május 20. - Párizs
Június 10. - Brüsszel
Június 24. - Berlin
Július 15-16. - Montreal
Július 29-30. - New York

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr48838048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása