INDYCAR - MUNOZ A POLE-BAN A FIRESTONE 600-ON

06-10-munoz-vp1-award-tex.jpg

Az Andretti Autosport kolumbiai versenyzője, Carlos Munoz első pole pozícióját szerezte meg az IndyCar szériában.

Munoz volt az egyedüli pilóta az IndyCar 22 fős mezőnyében, aki a texasi kvalifikáción mindkét körét a 217 mérföld/órás zónában zárta. A 217,137 mérföld/órás átlag pedig elegendő volt az első rajtkocka kisajátításához, megelőzve az összes bajnokaspiránst.

A fiatal kolumbiai eddig három texasi időmérőn vett részt, s minden alkalommal a TOP 10-be tudta magát kvalifikálni. Munoz pedig a Honda idei második pole-ját szerezte meg, az első James Hinchcliffe-hez köthető, aki az Indianapolis 500 kvalifikációját nyerte meg. A Scott Dixon-féle Chip Ganassi Chevrolet volt a második leggyorsabb, 216,901 mérföld/órás átlaggal, megelőzve a penskés Helio Castronevest.

Takuma Sato a minap tündökölt a Texas Motor Speedway-en, ugyanis a negyedik helyen zárt, alig elmaradva Castronevestől. Az egykori Forma-1-es japán pedig Josef Newgardent előzte meg.

A pontversenyt vezető Simon Pagenaud a hatodik lett, megelőzve penskés csapattársát, Will Powert, aki a hetedik pozícióban zárt. Kanaan nyolcadikként zárt, az Indianapolis 500-at megnyerő Alexander Rossi, valamint James Hinchcliffe előtt. A Manor egykori versenyzője IndyCar-pályafutása legjobb időmérős eredményét érte el.

A Penske negyedik autójával Juan Pablo Montoya csak a 17. helyen zárt, a kolumbiai ennyit mondott a csalódást keltő teljesítménnyel kapcsolatosan: "Az autó rendben volt érzésem szerint, csak lassúak voltunk ma."

Gabby Chaves pedig nem indult a kvalifikáción, mert a Dale Coyne Racing még nem tudta újjáépíteni a kolumbiai autóját a reggeli bukást követően.

A futam magyar idő szerint vasárnap kerül megrendezésre, hajnali 2:45-től.

Az időmérő edzés végeredménye:

firestone_600_q.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr158798896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása