DTM - MIGUEL MOLINA URALTA A SZOMBATI NAPOT A LAUSITZRINGEN

1465052418_1.jpg

Az Audi spanyolja, Miguel Molina második futamgyőzelmét nyerte meg a Német Túraautó Bajnokságban, miután a szombati futamot az első helyen zárta a Lausitzringen.

A második szabadedzésen is túlnyomó többségben Audik és Mercedesek alkották a legjobb 10-et, egyetlen kivitéllel, aki a BMW-s Marco Wittmann - a német 2014-es bajnok a 10. lett. Az első három helyen pedig Nico Müller, Lucas Auer és Mattias Ekström zártak. Érdemes megjegyezni, hogy Müllert és Wittmannt csak 319 ezredmásodperc választja el.

Az első időmérő edzésen Audi első sor született, ugyanis Miguel Molina győzött, megelőzve márkatársát, Jamie Green-t. A spanyol ezzel ötödik alkalommal kvalifikálta magát a pole-ba, de a korábbi négy első rajtkockás indulásból is csak egyet tudott győzelemre fordítani, ez pedig a tavalyi nürburgringi hétvége második versenynapján történt. 

Ezúttal két BMW is benn volt a TOP 10-ben, közülük az egyik egészen előkelő pozícióban zárt, ugyanis Marco Wittmann egy harmadik legjobb időt tudott kipréselni az autójából. A másik Maxime Martin volt, a belga a nyolcadik lett. A legjobb mercedeses pedig a negyedik rajtkockát megkaparintó Robert Wickens lett.

Az első futam már a rajtnál izgalmakkal és fordulatokkal kecsegtetett, ugyanis Jamie Green megpróbálta lerajtolni Molinát, ez nem sikerült, de pár kanyarral később a brit fogást tudott találni a spanyolon, ezzel pedig az élre tört.

Az első kör után az audis duó simán vezetett, de néha-néha Molináéknak érdemes volt belepislantani a visszapillantóba, ugyanis a Wittmann - Wickens kettős nagy erőkkel dolgozott azon, hogy legalább tartsák az Audik tempóját.

Már az első körökben történt egy baleset, melynek résztvevői ezúttal Martin Tomczyk és Esteban Ocon voltak. A BMW németje pedig ki is esett, ugyanis a bal hátsó felfüggesztése tropára ment, Ocon pedig kapott egy áthajtásos büntetést, baleset okozásáért.

A hátralévő körök már viszonylag nyugodtan teltek, voltak mozgolódások és vonatozások, ám elegendő tempója senkinek sem volt ahhoz, hogy előzzön.

1465059275.jpg

Így Miguel Molina megnyugtatóbb, 2 másodperces fölénnyel húzta be az első futamot az Audival, ezzel szert téve karrierje második DTM-győzelmére. A spanyol mellett Jamie Green és Robert Wickens állhattak fel a pódium második és harmadik fokára. A TOP 10 pedig Wittmann-nal, Vietorisszal, Ekströmmel, Auerrel, Mortara-val, Martinnel és Müllerrel lett teljes. A bajnokságot eddig a pontig vezető Paul Di Resta csak a 13. lett.

A mai (hétfői) nap folyamán a vasárnapi nap történéseivel is jelentkezünk!

Az első futam végeredménye:

dtm_lau1.jpg 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr518782624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása