MOTOGP - LORENZO ÓRIÁSI CSATÁBAN GYŐZTE LE MARQUEZT, ROSSI KIESETT MUGELLÓBAN

jorge_lorenzo_motogp_italy_free_practice_twx--ctvdwcl.jpg

A repsolos Marc Marquezt végül a célegyenesben gyorsulta le a yamahás Jorge Lorenzo, ez pedig a futamgyőzelmet jelentette a címvédő számára.

A vasárnap magyar idő szerint 14:00-kor startoló versenyt Valentino Rossi kezdhette meg a pole pozícióból. A "Doktor" mellől jövő évi csapattársa, Maverick Vinales és a ducatis Andrea Iannone várhatta a piros lámpák kialvását, míg Lorenzo és Marquez a második rajtsorból vághattak neki a mugellói viadalnak.

Ahogy kialudtak a piros lámpák, eléggé hamar átalakult a sorrend, ugyanis Jorge Lorenzo egy bombarajtot produkálva már elsőként fordulhatott az egyes kanyarban, Rossi és Aleix Espargaro előtt. A hátsó traktusban volt egy eléggé komoly hármas baleset, Baz, Bautista és Miller voltak a résztvevői. Baz esetében pedig úgy tűnik, hogy a soron következő barcelonai futamot lehet, hogy ki kell hagynia, ugyanis egy lábközépcsontja kificamodott, több pedig eltört.

Mindeközben pedig Yonny Hernandez kapásból kapott egy áthajtásos büntetést, ugyanis kiugrott a startnál. Aki pedig szörnyen elbaltázta a rajtot, az Maverick Vinales volt, aki a Suzukival az első pár kör után csak a 10. helyen haladt.

valentino_rossi_motogp_italy_race_apjtwtli74ol.jpg

Az élen pedig Rossi abajgatta Lorenzót az első helyért, a többszörös olasz világbajnok több alkalommal is megkísérelte Lorenzo megelőzését, ám mindegyik támadása sikertelennek bizonyult. Az igazán nagy dráma azonban csak a későbbiekben következett be, amikor sok-sok olasz Rossi-fanatikus számára láttára kilehelte a lelkét Valentino Rossi 46-os rajtszámú, ahogy történt az Lorenzóval a bemelegítő tréningen. Utoljára a 2007-es misanói futamon volt arra példa, hogy a "Doktor" ilyen jellegű műszaki hiba áldozatává váljon MotoGP-futamon, így azonban Marc Marquez ölébe hullott a második hely.

Az olaszok napját pedig már csak Andrea Dovizioso menthette volna meg, ám ő sem volt könnyű helyzetben, ugyanis előbb a honfitárs Andrea Iannone-val kellett megvívnia, majd a repsolos Dani Pedrosával. Iannone és Pedrosa között is történt egy-két pengeváltás, de végül Iannone kiharcolta magának a harmadik pozíciót, s végül mégis csak volt olasz dobogós a gyorsaságimotoros-világbajnokság olasz fordulóján.

Azonban a vérbeli versenyzésnek az ideje csak az utolsó körökben jött el az ideje, mégpedig az első helyért vívott csata révén. Jorge Lorenzo körökön át vissza tudta verni Marc Marquez támadásait, azonban a Repsol spanyolja az utolsó körben az egyik sikánban fogást talált a címvédőn, aki aztán visszaelőzte egy pillanatra a kétszeres világbajnokot, aki aztán kőkemény vágott vissza a következő kanyarban. Viszont még a célegyenesben sem volt lefutott a küzdelem, holott már majdnem mérget vehettünk Marquez győzelmére, ám a Honda alacsony végtempója, amely már év eleje óta gondokat okoz, ismét cserben hagyta a spanyolt, s végül Jorge Lorenzo a Yamahával 19 ezredet vert Marquezre! A kakaskodó spanyolok mögött Iannone lett a harmadik, a TOP 10-be pedig még Pedrosa, Dovizioso, Vinales, Smith, Petrucci, A. Espargaro és (a szabadkártyás) Pirro tudott beférkőzni.

A pontversenyben Lorenzo 10 ponttal vezet Marquez előtt, míg Rossi lemaradása már 37 egység a harmadik helyen.

A következő állomás Barcelona lesz, ahová a június 5-i hétvégén látogat el a MotoGP mezőnye.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1008741216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása