FORMULA E - HIVATALOS: AZ E.DAMS ÉS AZ ABT CSAPAT IS MEGTARTJA PILÓTÁIT A HARMADIK SZEZONRA!

formula-e-long-beach-eprix-2016-sebastien-buemi-renault-e-dams.jpg

Az elektromos bajnokság két vezető csapata, az e.dams és az ABT csapat is bejelentést tett a Berlin ePrix helyszínén pilótáik jövőjét illetően.

Eléggé mozgalmasan kezdődött a berlini versenyhétvége a Formula E világában, ugyanis nem olyan rég a 2016/2017-es előzetes versenynaptárról hullt le a lepel, az imént pedig két csapat is bejelentést tett a következő szezonra érvényes pilótafelállásuk kapcsán.

formula-e-mexico-eprix-2016-lucas-di-grassi-abt-schaeffler-audi-sport-and-daniel-abt-abt-s.jpg

Előbb az Abt Schaeffler Audi Sport jelentette be, hogy a 2016/2017-es szezonra versenyzőpárosuk érintetlen marad, magyarán Lucas Di Grassit és Daniel Abtot is megtartja a csapat. 

"Csapatként jelenleg nagyon élvezzük ezt az egyedülálló időszakot a Formula E-ben - együtt ünnepeljük a sikereinket, és együtt is állunk fel gyenge formánkból. Mindez erősebbé tesz minket. Nagyon várom már a jövőt Daniel oldalán - azonban most minden erőnkkel a szezonból hátralévő három futamra fogunk koncentrálni." - nyilatkozta Di Grassi, aki egyébként 11 ponttal vezeti a pontversenyt riválisa, az e.dams-os Buemi előtt.

"Daniellel és Lucasszal egy nagyszerű párosunk van, amely mindennek a lényege a Formula E-ben a pályán és azon kívül. Meggyőződésem, hogy a jövőben is remek munkát fognak nyújtani." - mondta a csapatfőnök, Hans-Jurgen Abt.

13077102_645968242221332_5609607562972110155_n.jpg

Nem sokkal később pedig a Renault e.dams csapata is biztosította a Formula E szerelmeseit afelől, hogy a 2016/2017-es szezonban is a Sebastien Buemi - Nicolas Prost duóval lesznek ott a rajtrácson. Az e.dams az egyik, ha nem a legerősebb csapat a Formula E-ben, ehhez képest pedig mostanában eléggé elpártolt a Fortuna a "kék-sárgák" mellől. Pilótáik a második, valamint a hatodik helyet foglalják el jelenleg az egyéni bajnokságban, míg a konstruktőri összetett vezeti a francia márka.

"Vannak döntések, amiket nagyon nehéz meghozni, de vannak teljesen logikusak is, a mostani pedig határozottan az utóbbi kategóriába tartozik. Seb (Buemi - szerk.) már megmutatta, hogy milyen jó tempót képes diktálni, ezt pedig jól is mutatja az idei szezonban eddig szerzett két győzelme és sorozatban második alkalommal van pariban a bajnoki címért. Nico (Prost - szerk.) is bizonyított már és ő is rendelkezik egy köteg jó eredménnyel. Erre tudunk építkezni, és egy szolid befejezést szeretnénk a második szezonra, a harmadikban pedig minden eddiginél erősebbek szeretnénk lenni." - mondta a négyszeres Forma-1-es világbajnok, Alain Prost, aki a csapat menedzsere.

"Minden egyes évben egyre keményebbek az elvárások, a siker kulcsa pedig a kiegyensúlyozottság. Ugyanakkor nem áldoztuk be a tempónkat ennek érdekében. Seb és Nico a legjobb páros a szériában. Nem csak a munkájukat végzik jól mind a ketten, akik nagyon gyorsak és profik, hanem a technikához is hozzászagolnak, így ezzel lehetővé teszik a számunkra, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a Renault Z.E15-ből. Ez a bejelentést most azt jelenti, hogy már koncentrálhatunk a saját céljainkra, amely az egyéni és a konstruktőri bajnokság megnyerése ebben az évben." - nyilatkozta Jean-Paul Driot, a Renault e.dams másik menedzsere.

"Az a tudat, hogy jövőre is a Renault e.dams autójában leszek, egy nagyon fontos löket a számomra a bajnokságnak ezen a pontján. Abszolút azon vagyok, hogy megnyerjem a bajnokságot ebben az esztendőben. Nagyon jó dolgom van itt: megvan az összhang a csapattal, a Renault és Nico is támogat engem. Ha megtartjuk ezt, ahogy növekszik a bajnokság, egy nagyon pozitív dolog lesz az a csapat számára." - mondta hosszabbítása kapcsán Buemi.

"A Renault e.dams határozottan a legjobb csapatok között van a Formula E-ben, ez nem kérdés. A Renault e.dams technikai részlege elképesztően jól dolgozik, így az egyik leggyorsabb autóval rendelkezünk a mezőnyben, ha nem a leggyorsabbal. Biztos vagyok benne, hogy a lendületünket a következő szezonra is át fogjuk menteni, így nagyon örülök annak, hogy a harmadik szezonomat is megkezdhettem a csapat színeiben." - reagált Nico Prost a bejelentésre.

"A Formula E egy ideális hely a Renault számára, annak érdekében, hogy továbbfejlessze az EV-technológiát és, hogy továbbra is az élvonalban maradjunk ebben a szakágban. Technológiának fejlesztéséhez pedig két intelligens és technikailag is ügyes pilótára van szükségünk, akik a csapat részeként képesek együtt dolgozni. Valamint két olyan pilótára, akik a pályán is gyorsak, hogy eleget tehessünk a sportág vágyainak! Seb és Nico pontosan ilyenek, az elmúlt két szezon folyamán pedig nagyon sok erőfeszítést tettek meg nekünk. Már várjuk a folytatást, hogy a legmagasabb szintet nyújthassuk a pályán, valamint azt, hogy előbb-utóbb EV-technológiánkat átvigyük a közúti közlekedésbe is, versenyképes törekvéseink eredményeként." - fűzte hozzá a Renault Project vezetője, Vincent Gaillardot.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr228734940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása