F1 - MÉG NEM VEZETIK BE AZ IDEI LEGFURCSÁBB SZABÁLYT

f1_grand_prix_russia_practice_3gdixwdvomul.jpg

Még Barcelonában is el lehet dobni a plexifóliákat.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) még az ausztrál nagydíjhétvégén hozta meg a döntést, hogy be fogja tiltani a pilóták pályán és bokszutcában való szabad, "szemetelési" tevékenységét, célozva itt a sisakrostélyfóliák eldobálására, amely az elmúlt években 1-2 alkalommal már okozott galibát.

Nem sokkal később a csapatok nyomására Charlie Whiting a szabály bevezetésének az időpontját egészen a Spanyol Nagydíjig tolta el, a minap pedig az FIA továbbnapolta. Legkorábban a "plexifólia-szabály" Monacóban mutatkozhat be.

A legutóbbi halasztás oka az, hogy a csapatok egyelőre nem prezentáltak semmilyen egyéb alternatívát a plexi tisztán tartására vagy a fólia letépésére. Azonban azt mondták, hogy majd a nagydíj utáni teszten valamit ki szeretnének próbálni ezzel kapcsolatban.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr238712706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása