MOTOGP - LORENZO GYŐZÖTT A BUKÁSOKKAL TARKÍTOTT LE MANS-I VERSENYEN

motogp_of_france_qualifying_nlqoecazzwel.jpg

Jorge Lorenzo simán nyerte az esésekben dús Le Mans-i versenyt a Yamaha színeiben, megelőzve csapattársát, Valentino Rossit és a suzukis Maverick Viñalest.

A 28 körös Francia Nagydíj a MotoGP-sek számára közép-európai idő szerint vasárnap 14:00-kor vette kezdetét. Az élen Lorenzo jól kapta el a rajtot és Dovizioso indulása is egészen jó volt, míg Marquez egészen az ötödik helyig esett vissza a kemény gumikon a rajt utáni métereken. Valentino Rossinak a lámpák kialvását követő pár körben meggyűlt a baja az Espargaro-testvérekkel, de végül áthámozta magát rajtuk és felzárkózott Marc Marquez mögé.

Pedrosa eléggé szolidan kezdte meg a versenyt a 11. rajtkockából, egy jó ideig a legjobb 10-en kívül motorozott. Mindeközben az élmezőnyben érdekesen alakultak a dolgok, ugyanis pozíciócsere történt a 2-3. helyen a ducatisok között, miután Iannone megelőzte Doviziosót. Marquez a keményebb abroncsait csak a 6-7. körtől tudta működésre bírni.

Nem sokkal később, a 11. körben Iannone bukása volt az, amely némi izgalmat csempészett a versenybe. Az olasz ezzel hamar feliratkozott a kiesők listájára, Rabat, Crutchlow, Hernandez és Redding mellé. Ekkor a 2-3-4. helyen jó csata volt kibontakozóban, Dovizioso, Marquez és Rossi között, azonban a "Doktor" egy kör alatt levadászta a versenyzőtársakat, azonban elszakadni már nem tudott tőlük, így még nem volt lefutott a meccs, egészen a 15. körig... 

Végül az izgalmakat nem egy újabb csörte, hanem egy páros kiesés okozta. Andrea Dovizioso és Marc Marquez tökéletesen igazodva a hármas egységhez; egy időben, azonos helyszínen, egységes cselekményt bemutatva buktak el. Dovizioso kiesett, Marquez a TOP 15 végéhez csatlakozva tudta folytatni a viadalt. A verseny hátralevő részében még Bradley Smith bukott egyet a 7-es kanyarban a 19. körben, rajta kívül még Jack Miller esett ki a korábban elesettek mellett.

A yamahások könnyed kettős győzelmet arattak a Francia Nagydíjon, melyet Jorge Lorenzo nyert meg, s Rossi jött be másodiknak. A drámai futammal pedig a VB-összetett is szorosabbá vált: most Lorenzo vezet 90 ponttal a 85 pontos Marquez és a 78 pontos Rossi előtt.

A harmadik helyre pedig a suzukis Maverick Viñales futott be egy csendes, ám jó versenyzést követően. A dobogósokon kívül még 10-en értek célba: Pedrosa, P. Espargaro, A. Espargaro, Petrucci, Barbera, Bautista, Bradl, Laverty, Baz, Marquez.

A MotoGP mezőnye két hét múlva Mugellóban csap össze. 

A futam végeredménye: 

motogp_le_mans_r.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr428697828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2016.05.09. 15:06:03

Nem a d*catisok arattak könnyed kettős győzelmet, hanem a yamahások.

Braking News Motorsport 2016.05.09. 16:46:20

@Slepy: Köszönjük szépen az észrevételt, javítottuk a hibát!

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása