F1 - 2017-2020: DÖNTÖTTEK A MOTORSZABÁLYOKRÓL!

sne28471_2_0.jpg

Pénteken megegyeztek a következő négy szezonra vonatkozó motorszabályokról.

A hírek szerint sikerült megállapodni a következő évek motorszabályairól, még a pénteki nap folyamán. Ezekre számíthatunk a 2017-2020-as időszakban!

  • Csökkenő költségek: Jövőre 1 millió euróval, 2018-2020 között pedig további 3 millió euróval csökken az aggregátok ára. Állítólag a 12 milliós fixösszeg is megmaradt megoldásként, ha a gyártók nem tartanák magukat a csökkenés mértékéhez.
  • Motort mindenkinek: A szabályok értelmében a jövő évtől kezdve a motorgyártók kötelesek erőforrást biztosítaniuk azon csapatok számára, amelyek komoly szándékkal érdeklődnek.
  • Viszlát, zsetonok: A jövő évtől kezdve pedig nem lesz módosító pontokkal korlátozva a motorok év közbeni fejlesztése. Helyette 2018-tól a motor mérete, tömege, valamint a turbónyomás mértéke került korlátozásra. Emellett csökken az egy évben büntetlenül felhasználható motorok száma, a legtöbb szenzor pedig standardizálva lesz.
  • Motorhangot fel: Legeslegkésőbb 2018 elejére az FIA megoldást akar keríteni a 2014 eleje óta fennálló motorhangproblémára. Ennek érdekében egy hanggenerátort kell beépíteni a kipufogóba.

Normál esetben változás 2020-ig nem várható, kivéve, ha krízishelyzetbe vagy válságba kerül a Forma-1.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr998676576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kerekes pereces 2016.05.01. 14:29:09

Az F1 már most is válságban van. Ezek a szabályok is csak arra jók, hogy csökkentsék a csapatok fejlesztési lehetőségeit :(

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása