F1 - SZOCSI, FP1: ROSBERG DOMINÁLT, A FERRARI LÁGY GUMIKON BRILLÍROZOTT, BEMUTATKOZOTT A RED BULL FEJVÉDŐJE

chmhsjswkaaxacf.jpg

Nico Rosberg diktálta a tempót a pénteki első szabadedzésen Oroszországban, de könnyen lehet, hogy a hétvégén a Ferrari lesz a fekete ló, ugyanis a lágy gumikon csak 1 másodpercre kapott a szuperlágy papucsokat használó Mercedesektől. Daniel Ricciardo pedig pályára vitte a Red Bull fejvédőjét.

Több fronton is érdekesen indult az első szabadedzés és az idei negyedik nagydíjhétvégén az oroszországi Sochi Autodrom versenypályán.

  • A 90 perces FP1 egyetlen nem meglepő dolga Nico Rosberg elsősége volt. A Mercedes éllovasának előnye viszont annál inkább az volt, ugyanis a német több, mint 7 tizeddel volt gyorsabb csapattársánál, Lewis Hamiltonnál.
  • Az eddigiek alapján a Ferrari lehet a fekete ló a hétvégén, ugyanis a kissé konzervatív taktikát választó olaszok lehet hogy mégis jól döntötték, mivel a lágy gumikon csak 1-1,2 másodperc volt a hátrányuk a szuperlágy gumikat használó Mercedesszel szemben. Azonban majd érdemes lesz megvárni azt, hogy mit tud az SF16-H a legpuhább Pirelli-keveréken.
  • A Mercedeseket és a Ferrarikat pedig a Williamsek és a Red Bullok, Massa - Ricciardo - Bottas - Kvyat sorrendben. Azonban volt ennél lényegesebb esemény is a mai nap folyamán, ugyanis az ausztrál Daniel Ricciardo az első percekben pályára vitte a Red Bull fejvédőjét, az "Aeroscreen"-t. daniel_ricciardo_f1_grand_prix_russia_practice_u0gsfyyc1ill.jpg
  • Egész jól ment a McLaren-Honda, közel volt a TOP10 - Button 11., Alonso 12. lett.
  • Nem volt valami meggyőző a Renault, a Haas és a Sauber teljesítménye.
    • A Renault-on belül azonban jól ment Sergey Sirotkin, aki az első tréningen Kevin Magnussen autóját vezette. A 20 éves orosz 8 tizeddel kalapálta el Palmert.
    • A Haas Grosjeannal és Gutiérrezzel csak a 16-17. helyet érte el. Eddig nem túl jó kezdés...
    • A Saubernél egy 14. és egy 19. hely jött össze Nasr és Ericsson révén. Igaz, a csapat helyzetét ismerve lassan már az is csodának számít, hogy még ott vannak... Alkatrészhiány, anyagi gondok, mérnökhiány. Nasr azonban csak kapott Szocsira egy új kasznit.

Folytatás 13:00-kor a második szabadedzéssel.

Végeredmény:

chmmkxeuuaazmco.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr868672152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása