WEC - A #2-ES PORSCHE NYERTE MEG A DRÁMAI SZEZONNYITÓT A #7-ES AUDI KIZÁRÁSA UTÁN!

2016-6-heures-de-silverstone-adrenal-media-alp78427_hd.jpg

#2-es Porsche nyerte a szezonnyitó silverstone-i hatórást, miután a #7-es Audit kizárták!

Eleinte a #7-es Audi nyerte volna meg a drámai szezonnyitót Silverstone-ban, ám pár órával a leintést követően a Lotterer - Fässler - Tréluyer trió ki lett zárva az FIA által, ugyanis a padlólemezre szerelt falemez a megengedett 5 mm helyett 20-at kopott. A négygyűrűs márka fellebbezett a döntés ellen.

Így a futamot a #2-es Porsche nyerte meg Romain Dumas-val, Marc Liebbel és Neel Janival, megelőzve a #6-os Toyotát és a #13-as Rebelliont.

Több élautó is elvérzett a 6 óra folyamán, többek között a verseny harmadán át vezető #1-es Porsche, amely az élről esett ki Brendon Hartley-vel, amikor egy GTE Pro kategóriás Porsche 911-essel. A #8-as Audi pedig valamivel később állt meg, a hibrid meghibásodásának köszönhetően.

Az LMP2-ben az RGR Sport by Morand csapat #43-as Ligier-je lett az első, míg a GTE Pro-ban a #71-es AF Corse Ferrari, a GTE Am géposztályban pedig a #83-as AF Corse Ferrari bizonyult a legjobbnak.

A következő verseny május 7-én kerül megrendezésre Belgiumban. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr158640870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása