WTCC - MEGVAN A HONDA MÁSODIK GYŐZELME 2016-BAN, MICHELISZ HATODIK LETT, FICZA AUTÓJA KIGYULLADT!

12994504_1273176059378466_7505152103325195092_n.jpg

A Honda portugál pilótája, Tiago Monteiro nyerte meg a szlovák nyitóversenyt, miután a futam hajrájában megelőzte a sokáig vezető Mehdi Bennanit, aki így végül második lett egy másik gyári hondást, Rob Huff-t megelőzve. Michelisz Norbert a hatodik helyen látta meg a kockás zászló, míg Ficza Ferenc autója az utolsó előtt körben kigyulladt.

Ahogy azt korábban már többször is megírtuk, a szabályváltozások értelmében az idei évtől kezdve az első futam a fordított rajtrácsos verseny, így pedig az időmérőn 10.-ként záró Hugo Valente várhatta a pole-ból az indulást. A lámpák elalvását követően sem a Ladák, sem pedig Michelisz Norbi indulása nem volt valami acélos, az élre pedig a második helyről induló, SLR-es Mehdi Bennani került, nyakán a másik kettő gyári hondással, Monteiróval és Huff-al a nyakán. Állítólag Norbinál nem működött megfelelően a rajtelektronika, emiatt veszíthetett jó néhány pozíciót.

Utána az első körben pedig a két ladás, Tarquini és Valente találtak egymásra, a csatából végül az olasz veterán került győztesként, ennek betudható Valente átmenetileg kizökkent a ritmusból, s visszacsúszott a mezőny második felébe.

Újabb érdekes momentumra egészen a futam utolsó harmadáig kellett várnunk, amikor Mehdi Bennani elveszítette a vezetést, miután Monteiro bemutatott egy nagy agresszív előzést a marokkóival szemben. Ezzel pedig a portugál megszerezte nyolcadik győzelmét a WTCC-ben. Rajta és Bennanin kívül még a szezonnyitó futamot megnyerő Rob Huff állhatott fel a dobogóra. A TOP 10-et Tarquini, Lopez, Michelisz, Muller, Björk és Chilton tették teljessé.

12987052_1001137683299354_3394971886800852663_n.jpg

Ficza Ferenc számára szörnyen alakult az első futam, ugyanis a 10. körben kigyulladt az autóján, vélhetően szervóproblémák miatt. Rajthoz sem állhat a második versenyen a magyar és még a Hungaroringen való részvétel is kérdéses lehet.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr758634622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása