MOTOGP - MARQUEZNEK NEM LEHET MEGÁLLJT PARANCSOLNI AMERIKÁBAN: SOROZATBAN NEGYEDJÉRE TUDOTT GYŐZNI A COTA-N

marc_marquez_motogp_red_bull_grand_prix_americas_ddrjpynqiekl_1.jpg

A Repsol Honda spanyol pilótája, Marc Marquez újból legyőzhetetlen volt az Amerikai Nagydíjon, ezzel pedig folytatta a jó sorozatát a "COTA-specialista", miközben két riválisa, Dani Pedrosa és Valentino Rossi idejekorán búcsúzni kényszerültek a versenytől. A dobogóra pedig még a szezonnyitó katari futam győztese, a yamahás Jorge Lorenzo, valamint a ducatis Andrea Iannone állhattak fel.

Magyar idő szerint vasárnap este 21:00-kor vette kezdetét a Gyorsaságimotoros-világbajnokság 2016-os szezonjának harmadik versenye, az Amerikai Nagydíj. Az első sorból Marquez, Lorenzo, Rossi, míg a másodikból Vinales, Crutchlow és Dovizioso várhatta a piros lámpák kialvását.

Ahogyan azt megszokhattuk, a rajt utáni métereken a regnáló világbajnok, Jorge Lorenzo bizonyult a legjobbnak, ám hibázott az 1-es kanyarban, ennek köszönhetően Marquez visszavette az első helyet. Majd valamivel később Lorenzo újra vétett egy hibát, mely újabb pozícióvesztést vont maga után, Dovizioso ment el a háromszoros világbajnok mellett a Ducatival. Ez idő alatt pedig Aleix Espargaro mutatott egy meggyőző felzárkózást a 9. helyről a 4.-re.

Mindeközben a kilencszeres motoros világbajnok, Valentino Rossi kuplungproblémákról számolt be a csapatnak, ennek köszönhetően a "Doktor" előbb számos pozíciót veszített, majd a 3. körben eldobta a Yamahát a 2-es kanyarban. Az olasz az esetet sérülés nélkül megúszta, de a verseny véget ért a számára.

Mindeközben a Marquez mögötti üldözőbolyban ment a mozgolódás rendesen. Az 5. körben Lorenzo megelőzte Doviziosót, majd az olaszra megjött a repsolos Dani Pedrosa is, ám ez a találkozó már nem olyannyira tiszta. Pedrosa motorja megbicsaklott az 1-es kanyar féktávján és telibe találta a szintén hibázó Doviziosót. Dovizioso kiesett a versenyből, míg Pedrosa még egy pár kör erejére vissza tudott térni a pályára, de végül nagyjából féltávnál a depóba hajtott és feladta a versenyt, majd a Ducati garázsába átment, és elnézést kért Andrea Doviziosótól.

A bukássorozatot két brit, nevezetesen Cal Crutchlow és Bradley Smith zárta, akik külön-külön egyszerre és ugyanúgy a 11-es kanyarban estek el.

Marquez azonban mit sem érzékelt a történésekből, mivel fölényesen, 6 másodperces előny birtokában nyerte meg az austini viadalt, ezzel pedig folytatódik a spanyol jó szériája, ami az Amerikai Nagydíjakat illeti. A pályafutása 26. sikerét megszerző spanyol riválisai elesésének köszönhetően jelentősebb, 21 pontos előnyre tett szert a pontversenyben, megelőzve a 45 egységgel rendelkező, az amerikai futamot a 2. helyen záró Jorge Lorenzóval szemben. A dobogó legalsó fokára pedig a ducatis Andrea Iannone állhatott fel.

A pontszerzők névsora a következő pilótákkal vált teljessé: Vinales, A. Espargaro, Redding, P. Espargaro, Pirro, Barbera, Bradl, Bautista, Laverty, Rabat, Hernandez, Baz.

Két hét múlva Jerezben folytatódik az idei szezon.

Az Amerikai Nagydíj végeredménye:

motogp_vegeredmeny_1.jpg

A verseny utolsó pár köre és a befutója - magyar kommentárral: A VIDEÓ EZEN A LINKEN ÉRHETŐ EL!

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr738587140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása