WTCC - HUFF ÉS LOPEZ GYŐZTEK A SZEZONNYITÓN, MICHELISZ KÉT DOBOGÓVAL KEZDTE AZ IDEI SZEZONT!

12670545_1263146317048107_1662515714765863205_n.jpg

Michelisz Norbert két dobogóval indította a 2016-os szezont! A franciaországi első futamot Rob Huff, míg a másodikat José Maria Lopez nyerte meg.

Elindult a Túraautó Világbajnokság 2016. évi szezonja, a franciaországi Paul Ricard-on. Az első, fordított rajtrácsos futamon Rob Huff a Hondával könnyedén szerezte meg pályafutása 28. sikerét és az elsőt a japán márka színeiben. A második helyen a Sebastien Loeb Racing pilótája, Mehdi Bennani zárt, míg Michelisz Norbert egy szenzációs harmadik hellyel indította a 2016-os szezont. A Honda számára az 1-3-4-et Tiago Monteiro biztosította be. Hugo Valente első ladás versenyét az ötödik helyen zárta. Meglehetősen szenvedett a Citroen a plusz 80 kilónak köszönhetően, ráadásul mind Lopez, mind Muller elrontották a rajtot, utóbbi olyannyira, hogy konkrétan kiugrott és kapott érte egy bokszutca-áthajtásos büntetést. A francia márka argentinja a hatodik helyen zárt, míg Muller a tizenharmadikon. Még Björk, Catsburg, Coronel és Demoustier szereztek pontot.

A második versenyt José Maria Lopez zárta az élen a Citroennel, igaz, éppen csak megelőzte a hondás Tiago Monteirót. Michelisz Norbert második gyári hondás futamát is a harmadik helyen fejezte be, ezzel pedig a 2012-es sonomai forduló után először szerzett két dobogót egy hétvége alatt. A negyedik Yvan Muller lett a másik gyári C-Elyseé-vel, megelőzve a ladás Nicky Catsburgot. Rob Huff annak ellenére tudott a hatodik helyen zárni, hogy az egyes kanyarban Valente - Tarquini közreműködésével - kipöckölte. A TOP 10-et Valente, Bennani, Chilton és Ekblom zárták.

A második fordulót Szlovákiában fogják megrendezni, két hét múlva.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr478557820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása