F1 - ALONSO ÚJ MOTORT KAP BAHREINRE

7f5f96fb593d6044c146ab25e1e89359.jpg

A Honda megerősítette, hogy az Ausztrál Nagydíjon horrorisztikus balesetet szenvedő Fernando Alonso egy vadonatúj V6-ost kap a Bahreini Nagydíjra. 

A szabályok értelmében a 2016-os szezonban egy versenyző öt erőforrást használhat fel büntetlenül, a tavalyi néggyel szemben. A Honda tavaly ezt a limitet csúnyán átlépte, annak ellenére, hogy (a V6-os érában) újonnan belépő motorgyártóként szintén 5 motort használhatott fel büntetlenül Alonso és Button fejenként.

A spanyol Fernando Alonso idén már a második versenyen, Bahreinben új motort kap, árulta el a Honda. Alonso ausztrál balesetét követően viszonylag kevesen mertek volna fogadni abban akár 200 forintban, hogy abból az MP4-31-esből bármi is menthető, de most a Honda hazaszállította Japánba az erőforrást, hogy az ottani szakemberek átnézzék, hogy mely komponensek úszták meg a szaltót, s melyek nem. A Honda szóvivője a motorsport.com-nak elárulta, hogy a gyártónál remélik, hogy legalább a motor elenyésző részét fel tudják használni a jövőben, ha a nagyját nem is.

Kimi Raikkonenről is vannak friss híreink. A Ferrari vizsgálta során kiderült, hogy a Jégember melbourne-i tűzesetét a turbófeltöltő meghibásodása okozta. Szerencsére a tűz nem okozott kár a motorban, valamint az MGU-K-ban (kinetikus energia-visszanyerő rendszerben), így csak a turbót kell kicserélni a finn SF16-H-jában.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr778525286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása