F1 - HAMILTON HARMADJÁRA IS A LEGGYORSABB

cd4duc8xiaaq8aa.jpg

Lewis Hamilton a harmadik tréningen is legyőzhetetlennek bizonyult az Albert Parkban.

Magyar idő szerint hajnali négykor vette kezdetét az utolsó, 60 perces gyakorlás Melbourne-ben. Azonban a csapatoknak most körülbelül ennyi idejük volt felkészülni a hétvége hátralevő kihívásaira, miután a pénteki tréningeket elmosta az eső, tehát nem a véletlen műve volt az, hogy a pilóták ilyen szintű aktivitást tanúsítottak.

satpic2.jpg

Az egyórás tréning viszont máris egy balesettel indult, egészen pontosan egy bokszutcai incidenssel. A Manor frissen igazolt indonéz pilótája, Rio Haryanto ütközött neki a haasos Romain Grosjeannak miután a két szomszédos garázsból a versenyzők egyszerre gördültek ki, ám Haryantónak nem volt akkora lendülete... Mindenesetre Romain Grosjean húzta a rövidebbet, ugyanis míg Haryanto esetében egy orrkúpcsere elegendő volt, Romain Grosjean esetében kicserélték a padlólemezt, mellyel a francia számottevő időt veszített.

A tréning folyamán mindenki eleinte a sárga oldalfalú lágy abroncsokat használta, de az utolsó etapra a piros oldalfalú szuperlágy Pirellik is előkerültek, még a Mercedesnél is.

A leggyorsabb köridő a csillagmárkás alakulat brit versenyzője, Lewis Hamilton volt, aki 1:25.624-es idejével több, mint 7 tizeddel szárnyalta túl tavalyi pole-idejét. Csapattársa, Nico Rosberg zárt másodikként, szűk 0,2 másodperces hátránnyal. Az ezüst nyilak mögött négy Ferrari-motoros autó sorakozott fel, mégpedig a Ferrari gyári csapatának és az olaszok tavalyi erőforrásait használó, ám mindennek ellenére biztató teljesítményt nyújtó Toro Rossónak - Vettel, Sainz Jr., Raikkonen, Verstappen sorrendben. A legjobb tízet pedig Bottas, Ricciardo, Massa és Perez tette teljessé.

Az időmérő edzés pedig 7-kor veszi kezdetét magyar idő szerint, most meglátjuk, hogy miképpen működik az eliminációs rendszer. A kvalifikációról élőben fogunk tudósítani, szöveges formában.

A harmadik szabadedzés végeredménye:

cd4gjcuuaaq2hal.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr748497928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása