F1 - HIVATALOS: PAUL DI RESTA VISSZATÉR A FORMA-1-BE A WILLIAMS TARTALÉKPILÓTÁJAKÉNT

done-3.jpg

A Williams Martini Racing hivatalosan bejelentette, hogy Paul Di Resta lesz a tartalékpilótájuk 2016-ban! A skót újra a Forma-1 körforgásában.

A 29 éves Paul Di Resta 2011 és 2013 között volt a Forma-1 mezőnyének a tagja, mint a Force India pilótája. A három esztendő alatt 58 futamon vett részt, 121 pontot szerzett, legjobb helyezésként pedig két 4. helyet könyvelhet el a skót.

Miután kipottyant a Forma-1-ből Di Resta, visszatért a DTM-be, ahol még Forma-1-es pályafutását megelőzően, 2010-ben lett bajnok. Az idei évben amellett, hogy a Mercedes DTM-csapatát fogja erősíteni, akárcsak az előző két évben, most újra lesz érdekeltsége a Forma-1-ben is, ugyanis ma a Williams megerősítette azt, amit a BBC már tegnap tudott: Paul Di Resta 2016-ban a grove-iak tartalékversenyzője lesz, tehát, ha Massával vagy Bottasszal történne valami, ami miatt nem tudná vállalni a rajthoz állást, akkor Di Resta lenne a beugró.

"Nagyon boldog vagyok, hogy a Williams csapatához csatlakozhatok, mint tartalékpilóta. Ez most így egy igencsak sűrű év lesz, a DTM-ben Mercedesszel fogok versenyezni, valamint tesztpilótaként kijárok a Forma-1-es hétvégékre. Mindkét csapatot támogatni fogom, és már előre várom az izgalmas lehetőségeket, amit ez az év tartogat magában." - nyilatkozta Di Resta.

Tavaly a skót korábbi csapattársa, Adrian Sutil töltötte be ezt a posztot a Williamsnél.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr798475566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása