FORMULA E - DI GRASSIT KIZÁRTÁK, DUVALT IS MEGBÜNTETTÉK! D'AMBROSIO A MEXIKÓ EPRIX GYŐZTESE!

_fer4717.jpg

A stewardok a leintés után kizárták a versenyből az ABT Schaeffler Audi Sport pilótáját, Lucas Di Grassit, ugyanis autója könnyebb volt a megengedettnél, így a brazil elvették az első helyet, ami a dragonos Jerome D'Ambrosio ölében pottyant! A Mexikó ePrix után kiosztott büntetések a végeredményre és a pontverseny állására is hatással voltak!

A Mexikó ePrix leintését követően ma hajnalban a stewardok diszkvalifikálták az ABT Schaeffler Audi Sport versenyzőjét, Lucas Di Grassit a versenyből, ugyanis autója megbukott a mérlegelésen. A kötelezően előírt 888 kilogrammos minimumsúly alatt volt, a stewardok 886.2 kilogrammot mértek, tehát az eltérés 1.8 kilogramm. Miután ez kiderült, az FIA Technikai Szabályzat 5.1-es cikkelyére hivatkozva elvették a brazil versenyzőtől a győzelmet és az érte járó 25 pontot. De nem csak a győzelmet veszítette el Di Grassi, hanem a pontversenyben az első helyet. A Mexikó ePrix első helyezettje így a dragonos Jerome D'Ambrosio lett, míg a pontversenyben a vezető pozíció újra Buemié lett, a svájci pilóta előnye jelen pillanatban 22 pont a második Di Grassival szemben. Érdekesség, hogy tavaly Berlinben D'Ambrosio ugyanúgy Di Grassi kizárásával szerezte 

_fer6441.jpg

Egyébként az ABT csapat nem nyújtott be fellebbezést a döntés ellen, és bocsánatot kértek Di Grassitól.

Azonban nem csak Di Grassit büntették meg, hanem a Dragon Racing másik pilótáját, Loic Duvalt is. A francia pilóta azért kapott egy 15 másodperces időbüntetést, mert többször is figyelmen kívül hagyta a pályahatárokat, így az e.dams-os Nico Prost Duval elé került az eredménylistán.

A Mexikó ePrix végeredménye a büntetések után:

fe_2016_mexico_final_results.jpg

A pontverseny állása 5 futam után:

fe_standings_2016_after_round_5.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr288472920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása