FORMULA E - D'AMBROSIO NYERTE AZ ŐRÜLT IDŐMÉRŐT! PIQUET JR. ZÚZOTT, BUEMI HIBÁZOTT!
Formula E 2015-16 Mexikói ePrix, időmérő edzés

cdxtbz_w0aehgbh.jpg

A belga Jerome D'Ambrosio indulhat a pole-ból a Mexikó ePrix-n, miután a mindent eldöntő Superpole-ban a hétvégét ideáig uraló Sebastien Buemi hibázott. A regnáló bajnok, Nelson Piquet Jr. pedig csúnyán lebontotta az autóját.

Jerome D'Ambrosio szerezte meg az első rajtkockát a mexikói időmérő edzésen a Dragon Racing autójával, méghozzá egy eléggé masszív, 1:03.705-ös időt futva. A belga pilóta azonban igazán csak akkor lélegezhetett fel, amikor a Superpole-ban utolsóként pályára gördülő e.dams-os Sebastien Buemi hibázott az első szektor végén, mellyel több, mint egy másodpercet bukott el. Az ex-F1-es D'Ambrosio pályafutása során másodjára kezdhet meg egy Formula E-futamot a pole-ból, miután Punta del Estében is ő diadalmaskodott a kvalifikáción.

Az első sort az e.dams másik autójával Nico Prost tette teljessé, aki éppen csak megverte a harmadikként záró ABT-pilótát, Lucas Di Grassit, akit csapattársa, Daniel Abt követett az eredménylistán. A legjobb ötöt pedig Buemi zárta a hibája után.

A hatodik pozícióban végző Jean-Éric Vergne-nek pedig nem sokon múlt az, hogy továbbjusson a Superpole-ba, azonban ehhez nem volt elegendő 1:04.268-as ideje. A legjobb 10 sorrendjét Da Costa, Duval, Heidfeld és Sarrazin zárták. Az előző futam, a Buenos Aires ePrix győztese, a virgines Sam Bird ma csak egy 11. rajthelyet tudott elérni.

Drámaian alakult az időmérő edzés a regnáló bajnok, Nelson Piquet Jr. számára, aki a kvalifikáción már első mért idejének megkezdésekor lezúzta a NEXTEV TCR autóját a célegyenes végén, sőt, még az 1-es kanyarban elhelyezett TecPro-falat is szétbombázta, így a brazil mutatványát egy hosszabb, takarítás miatti piros zászlós fázis követte.

cdxganfwaaeqwbo.jpg

A másik pórul járt versenyző pedig Bruno Senna volt, aki számára szintén az egyes kanyar bukóterében ért véget a kvalifikáció.

A futam 23:00-kor rajtol.

Az időmérő edzés végeredménye:

cdxs_8susaamqzx.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr228470850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása