F1 - BARCELONA: A "GLÓRIÁS" RAIKKONEN GYŐZÖTT A HETEDIK NAPON
Forma-1 2016: Barcelonai tesztsorozat, 7. nap

ccm_mb3wwae_-wx.jpg

A glóriát egy kör erejéig, elsőként kipróbáló Kimi Raikkonen volt a leggyorsabb az utolsó előtti tesztnapon Barcelonában, miután a szuperlágy gumikon megfutotta a leggyorsabb kört. A haasos Romain Grosjean pedig a mai nap folyamán háromszor idézte elő a piros zászlót.

Immár negyedjére született Ferrari-elsőség a Forma-1-es holtszezonban, annak ellenére, hogy az olaszoknak is kijutott a problémákból bőven. A mai nap folyamán Kimi Raikkonen még délelőtt beállította a nap, valamint a nyolcnapos barcelonai gyakorlás legjobb idejét a szuperlágy gumikon, a többiek labdába se tudtak rúgni a finn 1:22.765-ös idejével. Ám ma a finn számára nem csak emiatt lehetett nagy nap a mai, hanem azért is, mert elsőként próbálta ki az úgynevezett "Halo"-rendszert, amely 2017-tól kerülhet bevezetésre, annak végett, hogy a pilóták feje védve legyen az olyasféle tragédiáktól, mint ami tavaly augusztusban történt Justin Wilsonnal például az IndyCar poconói fordulóján. 

ccndzucxeaaojwa.jpg

Német lapértesülések szerint azért a finn próbálhatta ki először a megoldást, miután ő volt a legkritikusabb azzal kapcsolatosan. A mai nap után azonban a 2007-es világbajnok elégedett volt az eszközzel, s elmondása szerint a látásban sem akadályozta.

ccouhn9woaac_ob.jpg

A Ferrari versenyzője mögött a williams Felipe Massa, valamint a 7. nap két legaktívabb versenyzője, a force indiás Nico Hülkenberg, valamint a toro rossós Max Verstappen zártak. A legtöbb kört a faenzaiak holland pilótája tette, szám szerint 159-et, de Hülkenbergnek sem kell szégyellnie magát a maga 137 köre miatt, ahogyan Raikkonen is elégedett lehet a 136 megtett körrel.

ccotjqmxeae9n3h.jpg

A Haas amilyen sima első tesztet produkált, legalább annyira zűrzavaros másodikat. A mai nap folyamán vélhetően fékgondok révén kétszer is a sóderágyban kötött ki Romain Grosjean ki, valamint további egy alkalommal állt meg a VF16-ossal a pálya szélén.

ccndkfpwwaadhkw.jpg

Az amerikai újonccsapaton kívül még a Renault és Jolyon Palmer szembesült műszaki viszontagságokkal, azonban a francia mindannak ellenére ment majdnem 100 kört, hogy a délelőtt nagyját kihagyta.

A holnapi nappal pedig véget ér a Forma-1 előszezoni felkészülése, ugyanis a 8., utolsó tesztnapra kerül sor a katalán pályán.

A nyolcadik tesztnap végeredménye:

cco7mnhxiaeo5qh.jpg

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr898441706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása