F1 - ECCLESTONE: AZ ÚJ IDŐMÉRŐS SZABÁLY CSAK BARCELONÁTÓL DEBÜTÁLHAT

1364009793018_0.jpg

A Forma-1 mindenható ura úgy véli, hogy az eliminációs időmérő-lebonyolításra egészen a Spanyol Nagydíj, ugyanis az időmérő szoftvert fel kell készíteni az új szisztémára.

A 85 esztendős FOM-elnök, Bernie Ecclestone az Independent nevű lapnak elmondta, hogy szerinte az új, eliminációra alapuló időmérős rendszer legkorábban csak a Spanyol Nagydíjon vitelezhető ki, noha az eredeti tervek szerint már az Ausztrál Nagydíjon bemutatkozott volna. 

A késés oka pedig roppant egyszerű: az időmérő szoftvert fel kell készíteni arra, hogy le tudja követni az állandó változásokat. Ehhez azonban idő szükségeltetik, méghozzá nem is kevés.

cb5wgmbwaaaq5v8.jpg

Majd Ecclestone a lapnak kifejtette, hogy ő inkább a rajtrácsot kavarta volna meg, például úgy, hogy az előző futam győztese és/vagy a kvalifikáció első helyezettje büntetőmásodperceket kapott volna, hogy hátrébb foglalja el rajtpozíciót a rajtrácson, annál fogva, hogy az illető felzárkózásával némi izgalmat csempészen a versenybe. Ám ezt az ötletet a csapatok kútba dobták. 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr628423124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slepy 2016.02.27. 13:53:13

(Arra nem is gondolt, hogy akkor senki nem törekedne a kvalifikáció megnyerésére.
Mikor nyügdíjazzák már ezt a vén bolondot?)

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása