F1 - ECCLESTONE A FORMA-1-ET KRITIZÁLTA, A SPORTÁG KORÁBBI ORVOSA PEDIG KEMÉNYEN BESZÓLT ECCLESTONE-NAK

bernieecclestonegaryhartsteinf1grander7bprdhztfx.jpg

A mai nap a kemény szavak napja volt. Bernie Ecclestone délelőtt durva kritikával illette a Forma-1-et, az FIA-t, valamint Jean Todtot, azonban a választ a királykategória ex-orvosától, Gary Hartsteintől kaptam, méghozzá nem túl kedves hangvételben.

Bernie Ecclestone nagyon keményen kritizálta a Száguldó Cirkuszt. Konkrétan a Daily Mail-nek nyilatkozva azt mondta a FOM elnöke, hogy semmi esetre sem költene arra pénzt, hogy elvigye a családját egy Forma-1-es versenyre, mivel úgy is tudni, hogy az időmérőt, és valószínűleg a versenyt Hamilton nyeri, s a Mercedes-pilóta is feláll a dobogóra.

A 85 éves üzletember továbbá azt gondolja, hogy a jelenlegi problémák java megelőzhető lett volna, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt jobban törekedett volna arra, hogy versenyképes Forma-1-et alkosson. Ugyanakkor Ecclestone elismerte az ex-csapatfőnök munkáját, amelyet közutak biztonságosabbá tételének érdekében tesz, de azt tanácsolja neki, hogy az FIA stafétabotját adja át másnak.

Nyilatkozatát végül egy koncepcióval zárta, amely megoldást jelenthetne a kiszámítható versenyek elkerülésére. Mr. E. a kvalifikáción a legjobb 10-et megfordítaná a rajtrácson, tehát a pole pozíciós indulna a 10. helyről, míg a 10. helyezett az élről. Ötletéhez hozzáfűzte Ecclestone, hogy természetesen az időmérő győztesének esetében továbbra is feljegyeznék a pole-okat a statisztikáknál.

Ezen nyilatkozat után pár órával a Forma-1 egykori orvosa, Dr. Gary Hartstein reagált Bernie Ecclestone gondolataira, eléggé csípős formában a grandprix.com-on:

"Tisztában vagyok vele, hogy ezek után soha többé nem fogok Forma-1-es belépőt kapni, de nem érdekel. De azt üzenném Bernie-nek, hogy a Mercedes motorjának a termikus hatásfoka 47%-os. Ez ám a mérnöki bravúr, s ezt mindenkinek el kéne sajátítania.

Valamint még azt szeretném mondani, a Forma-1 hangos, szexi és tele van drámával, azonban úgy tűnik, hogy ezen sportágat olyan emberek vezetik, akik hisztisek, romlottak és a legkevésbé sem érettek. A folytonos hisztizés helyett versenyt szeretnénk látni. És nem is olyan idiótákat, akik zokszó nélkül törlik a Német, az Olasz, valamint a Francia Nagydíjat a versenykalendáriumból.

Zárásképpen azt üzenem Bernie-nek, hogy hagyja abba a vérszívást, és hagyja a továbbiakban ezt a sportot levegőhöz jutni. Hallgassa meg a rajongókat, akik annak ellenére kitartanak a Száguldó Cirkusz mellett, hogy annak irányítói pénzéhesek, ostobák és egoisták." 

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr238411804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása