INDYCAR - HIVATALOS: A BHR MEGERŐSÍTETTE AZ ANDRETTIVEL VALÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT

gabby-chaves-bryan-herta-indycar-nola-2015.jpg

Miután az Andretti Autosportnak nem volt költségvetése egy 4. autó futtatásához, a Bryan Herta Racing pedig nem tudott összekaparni egy teljes szezonhoz kellő büdzsét; egyesítették erejüket, azaz szövetségre léptek.

Tegnap Michael Andretti csapatának sajtóközleményéből kiderült, hogy a 2016-os évben szövetkezni fog Bryan Herta alakulatával, miután az előbbinek nem volt elég betevője a 4. Honda fenntartásához, utóbbi pedig költségvetéséből nem tudta volna kivitelezni a teljes szezonos részvételt.

Az Andretti Autosportnak már tavaly is voltak gondjai a negyedik autóval, így nem véletlen, hogy a futamon többségén csak a Ryan Hunter-Reay - Marco Andretti - Carlos Munoz trióval neveztek be, míg a csapat #25-ös rajtszámú autója összesen 6 fordulón volt jelen a 16-ból. A 6-ból 2 alkalommal Simona de Silvestro, a másik 4 versenyen pedig a tavalyi szezon végén fatális végkimenetelű balesetet szenvedő Justin Wilson ült a volán mögé. Sőt, pénzszerzés végett már Ryan Hunter-Reay autóját is megpróbáltak árverésre bocsátani, ám a 2014-es Indy 500-as győzteskasznira nem érkezett potenciális ajánlat.

A Bryan Herta Racing pedig a tavalyi évben a csapatnál versenyző Gabby Chaves egyik szponzorának mulasztása miatt került nehéz helyzetbe, mivel a csapatnak ez nagyjából 4 millió dolláros kárt okozott. Tavaly pedig még azon morfondírozott a BHR, hogy egy második autót is benevez az idei szezonra, ám a szponzori pénz kiesése odáig juttatta a csapatot, hogy az egy autóra jutó fenntartási költségeket sem tudná finanszírozni, emiatt volt szükség arra, hogy szponzori kapcsolat létesüljön a két alakulat között. Ezzel biztosítva lesz az Andretti 4. autója, ugyanakkor Hertának nem lesz társtulajdonosi szerepe a csapatnál, de az biztos, hogy az idei évben sokat fog foglalkozni a #98-as rajtszámú autóval, mint versenystratéga és vezetéstechnikai tanácsadó.

Mindez után pedig térjünk rá a pilótakérdésre, mivel nagyon úgy tűnik, hogy a tavalyi évben az "Év újonca" címet elhódító kolumbiai Chaves elvesztette az ülését, helyére pedig a Manor Forma-1-es csapatánál hoppon maradó Alexander Rossi érkezhet. A hírek szerint az amerikai versenyző máris Indianapolisba utazott üléspróbára, mivel állítólag a jövő hét kedden esedékes IndyCar-teszten részt fog venni a Phoenix International Raceway-en.

UPDATE (15:00) - Sajtóértesülések szerint egy másik ex-Forma-1-es, Pastor Maldonado is esélyes lehet arra, hogy Gabby Chaves utódja legyen a #98-as rajtszámú Hondában.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr678402786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása