F1 - NAGY ÖSSZEGÉRT KELHET EL SILVERSTONE

b_start_silv_2011-e1435657116159.jpg

A silverstone-i versenypályát továbbra is érdeklődéssel figyeli a Jaguar-Land Rover. A cég állítólag 25 millió angol fontot is képes fizetni. 

A Daily Mail című lap azt írja, a Jaguar-Land Rover konszern a korábbi híreknek megfelelően valóban érdekelt lenne a Brit nagydíj helyszínének felvásárlásában és felújításában, sőt, a cég képes lenne akár 25 millió angol fontot is fizetni a pályáért. A közelmúltban a Brit Autóversenyzők Klubja (BRDC) fontolgatta a létesítmény eladását, miután nem álltak rendelkezésükre a megfelelő erőforrások a pálya felújításához, azonban nemrég kiderült, a 2015-ös nagydíjhétvége nyereségesen alakult, így már nem feltétlenül lenne szükség az eladásra. 

Habár már valóban nem fenyegeti nagy veszély Silverstone jövőjét, azt a pálya tulajdonosai is elismerték, hogy az ajánlat hízelgő. Mivel mér nem kell kapkodniuk, sokkal nyugodtabban, alaposabban szemügyre vehetik az érdeklődőket, ám ugyanakkor Derek Warwick, a BRDC első embere elismerte, a nagyobb felújításokhoz még mindig nincs meg a megfelelő anyagi háttér. 

A Jaguar konszern állítólag a pálya megvételével központját is Silverstone-ba helyezné át és egy múzeumot is nyitna az aszfaltcsík körül a létesítmények alapos felújítása mellett, így nagyjából 1000 alkalmazottnak tudnának munkalehetőséget biztosítani. A felvásárlás egyébként a Brit Nagydíj Silverstone-beli jövőjére is pozitív hatással lehetne, hiszen ugyan Bernie Ecclestone-nak 2026-ig szerződése van a pályával, egy nagyobb felújítási folyamat mindenképp előkelőbb helyzetbe helyezné őket a jelenleg még mindig kissé ingatag lábakon álló BRDC-nél. 

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr478397066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása