F1 - ESTEBAN GUTIÉRREZ EDDIGI PÁLYAFUTÁSÁNAK MÉLY- ÉS FÉNYPONTJAI

2df6875600000578-0-image-a-15_1446285843919.jpg

Esteban Gutiérrez egy év kihagyás után visszatér a Forma-1-be, a Haas F1 Team színeiben. Az alkalomból kifolyólag a formula1.com összegyűjtötte a mexikói eddigi pályafutásának szép és kevésbé szép momentumait.

2014 után először lesz újra két mexikói a mezőnybe, ugyanis visszatér a Száguldó Cirkusz körforgásába Esteban Gutiérrez, aki idén a Haas csapatánál fog versenyezni Romain Grosjean csapattársaként. A Formula-1 hivatalos weboldala ezen alkalomból kifolyólag összegyűjtötte Gutiérrez előző pályafutásának mély- és fénypontjait.

A mélypontok:

1.) 2013 Ausztrália - Nagy csattanás az első időmérőn

Talán mindenki emlékszik arra, amikor a 2013-as ausztrál időmérő átment egy úszómérkőzésbe a csapadékmennyiség miatt. Az időjárási helyzetnek köszönhetően sokan lezúzták autóikat, köztük a GP3-bajnokként és GP2-es futamgyőztesként a Forma-1-be érkező Esteban Gutiérrez is a Q1 végén.

2.) 2013 Kína - Adrian Sutil felöklelése

A sanghaji kvalifikáción harmadjára is kiesett a Q1-ben Gutiérrez. A mexikói számára azonban a felzárkózás sem volt sikeresebb, ugyanis a 4. körben a hajtűkanyar előtt egy rosszul bemért féktávnak köszönhetően felnyársalta későbbi csapattársát, Adrian Sutilt. A mexikói elismerte, hogy ő hibázott.

3.) 2014 Bahrein - Amikor ő vált áldozattá... 

S ki ne emlékezne Pastor Maldonado bahreini ámokfutására? A lotusos venezuelai a Forma-1 történetének 900. futamán, a 40. körben a bokszutcából kijövet, az 1-es kanyar féktávján megbukfenceztette Gutiérrez Sauberjét. A mexikói a nem kis borulás után csak annyit tudott mondani a csapatrádióban, hogy "Wow, mi volt ez?".

4.) 2014 Monaco - A pontokba kerülő hiba

A 2014-es monacói futamon a Sauber nagyon közel állt ahhoz Esteban Gutiérrez révén, hogy megszerezze egyetlen pontjait abban az évben, ám ez a remény szertefoszlott, amikor a 61. körben a Rascasse-kanyarban hibázott a mexikói pilóta és kiesett. Kiesése után a mexikói azt nyilatkozta, hogy ez volt a számára legfájdalmasabb hiba, amit karrierje során elkövetett. 

5.) 2014 Nagy-Britannia - Maldonado vs. Gutiérrez: Esteban Gutiérrez visszavág!

Pár futammal később, Silverstone-ban Gutiérrez leszámolt Pastor Maldonadóval a bahreini találkozóért. A 10. körben az utolsó sikánban a mexikói pilóta beeresztette a Saubert Maldonado mellé, majd kipöckölte a pályáról, olyannyira, hogy a venezuelai Lotusa pár másodperc erejéig mind a 4 kerékkel elemelkedett az aszfalttól. Azonban az incidens levét a visszavágás ellenére Gutiérrez itta meg.

A fénypontok:

1.) 2012 India - Az első szabadedzésen való részvétel

Esteban Gutiérrez már második éve volt a Sauber teszt- és tartalékversenyzője, amikor a hinwili istállótól a 2012-es Indiai Nagydíj első szabadedzésen megkapta azt a lehetőséget, hogy életében először hivatalos Forma-1-es szabadedzésen vegyen részt, Sergio Perez autóját vezetve. A gyakorlást a 20. helyen zárta a 24 fős mezőnyben, 1,4 másodpercet kapva a másik autót irányító Kamui Kobayashitól, aki akkor 13. lett.

2.) 2013 Ausztrália - Debütálás az F1-ben!

Gutiérrez élete első versenyére a 2013-as ausztrál fordulón került sor, s míg csapattársa, Nico Hülkenberg az üzemanyagrendszer meghibásodása miatt nem tudott felállni a rajtrácsra, addig a mexikói befejezte első futamát a 13. helyen.

3.) 2013 Spanyolország - A leggyorsabb kör

05-gutierrez_penalty_spain_getty.jpg

A 2013-as barcelonai futamon nagyon szépen ment Esteban Gutiérrez a 19. helyről startolva. Még a futamot is vezette 2 kör erejéig, de végül csak 11.-ként zárta a futamot, 0,3 másodperccel lecsúszva élete első Forma-1-es pontjairól. Viszont megfutotta a versenyben futott a leggyorsabb 1:26.217-tel, az 56. fordulóban.

4.) 2013 Korea - Sziporkázás az időmérőn

saub-guti-kore-2013-1.jpg

Miután Szingapúrban pályafutása során először bekerült a Q3-ba, Gutiérrez egy versenyhétvégével később, Koreában magasabbra tette a lécet azzal, hogy nemcsak bejutott az utolsó kvalifikációs szakaszba, hanem még egy 8. helyre elegendő időt össze tudott rakni Yeongamban. A futamon pedig megint éppen csak kiszorult a TOP 10-ből, miután a 11. helyen zárt honfitársa, Perez mögött, 9 tizedre leszakadva.

5.) 2013 Japán - Az első pontok a Forma-1-ben

Élete versenyét azonban a 2013-as japán futamon futotta Gutiérrez, amikor a 14. helyről előretörve a 7. helyen ért célba, ezzel elérve élete első Forma-1-es pontjait, miközben olyan versenyzőkkel mérkőzött meg, mint például a ferraris Felipe Massa. 

Az pedig, hogy mit hoz Gutiérrez számára a Haas-korszak, az már a jövő zenéje...

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr58388722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása