WEC - PETROV ÚJ CSAPATA INDULNA A FORMA-1-BEN?

b-3xzajxiainexp.jpg

Vitaly Petrov újdonsült csapata, az Endurance VB-n szereplő SMP Racing a jövőben nem zárkózna el egy Forma 1-es projekt indítása elől.

Petrov 2010 és 2012 között három évet húzott le a Forma-1 mezőnyében először a Renault/Lotus, majd a Caterham színeiben, majd kipróbálta magát a DTM-ben is, mielőtt nemrég aláírt az Endurance VB (WEC) LMP2-es kategóriájában versenyző SMP Racing-hez. Ez azt jelenti, hogy az orosz pilóta a tervek szerint idén a Le Mans-i 24 órást is teljesíteni fogja, ráadásul elmondása szerint csapatának komoly tervei vannak. 

A Motorsport.com-nak adott interjújában amellett, hogy népszerűbbé akarják tenni az autóversenyzést Oroszországban, a cég tervei között szerepel az LMP1-ben, azaz a WEC csúcskategóriájában való részvétel is. Sőt, állítólag szóba került egy F1-es projekt is, bár Petrov hozzátette, még nem lehet pontosan tudni, mit hoz számukra a jövő. "A lényeg, hogy a márka a legjobb akar lenni a világon." - zárta gondolatát az egykori Forma-1-es orosz versenyző.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr568369396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása