WTCC - HIVATALOS: TOM CHILTON AZ SLR-NÉL FOLYTATJA!

455905-ap35865.JPG

Csütörtökön a Sebastien Loeb Racing megerősítette, hogy harmadik pilótájuk Tom Chilton lesz a Túraautó Világbajnokság 2016-os szezonjában.

A mai nap folyamán tett bejelentéssel mind az öt Citroen C-Elyseé elkelt, ugyanis a Sebastien Loeb Racing véget vetve a várakozásoknak, bejelentette a brit Tom Chilton érkezését, ezzel pedig teljes lett a kilencszeres ralibajnok csapatának háromautós felállása.

A 30 esztendős Tom Chilton 2012-ben debütált a WTCC-ben 10 évnyi BTCC-zést követően, egy, a Team Aon által üzemeltetett Ford Focusszal. 2013-ban az RML-nél kapott lehetőséget Yvan Muller csapattársaként, egészen jó teljesítményt nyújtott, de a szezont csak az ötödik helyen zárta, holott sokáig meccsben volt az ezüstéremért is. 2014-től pedig a ROAL Motorsport Chevrolet Cruze-ját vezette két éven át, Tom Coronel oldalán. A brit pilóta 2014-ben Pekingben győzni tudott, azonban a 2015-ös év kiemelkedő eredmények szempontjából kissé karcsúra sikeredett, csupán egyszer tudott dobogóra állni, a hungaroringi második futamon.

Chilton átigazolása kapcsán elárulta, hogy a gyári támogatás nélküli Chevrolettel ezzel volt a maximum, amit ki tudott hozni magából, ennek tudatában döntött úgy, hogy muszáj váltani az előrelépéshez. Továbbá hozzáfűzte, hogy nagyon örül, hogy a Sebastien Loeb Racing pilótája lehet, a célja pedig az, hogy idén a legjobb 3-ban zárjon, ahogy azt szerette volna 2013-ban is.

A brit versenyző egykori vetélytársa, jelenlegi főnöke, Sebastien Loeb pedig abszolút elismerte Tom Chilton teljesítményét. A kilencszeres WRC-bajnok úgy gondolja, hogy versenyképes lehet majd Chilton a csapatával.

Ezen bejelentés kapcsán pedig konstatálhatjuk azt, hogy már csak viszonylag kevés autó vár gazdára, egészen pontosan 1-2 Honda, és 8 Chevrolet. Mindez pedig arra utal, hogy rövidesen folytatódnak a bejelentések, ugyanis nagyjából másfél hónap múlva, március 20-án a mezőnynek már az oroszországi szezonnyitón kell elrajtolnia.

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr78359530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása