F1 - SOKAT ÁRTOTT A HONDÁNAK A 2008-AS KISZÁLLÁS

hi-res-402a256ff24bc6352212b9d24d9a4db9_crop_north.jpg

Yasuhisa Arai elárulta, a Hondának nem tett jót a 2008-as szezon utáni kiszállás, mert túlságosan is eltávolodtak a sportágtól, ami részben oka volt tavalyi szenvedésüknek is.

A Honda teljesen gyári csapata 2006-ban kezdte meg működését, de már előtte is gyári támogatással rendelkeztek a BAR alakulatnál. Aztán 2008 év végén visszavonultak a királykategóriából, miután gyengén teljesítettek, a japánok jelenlegi sportvezetője azonban elmondta, ez a lépés nem tett nekik jót 2015-ös visszatérésükkor. 

honda_2008_02_sepang.jpg

A legnagyobb probléma Yasuhisa Arai szerint az volt, hogy a gyár szakemberei teljesen elszoktak a Forma-1 tempójától, ezért a tavalyi szezon első felében a visszaszokás is időbe került. Arai az őket hátráltató hibákról is beszélt.

Először a téli tesztek alatt hibrid rendszer elektromos hibái hátráltatták őket, de mikor megoldották őket, újabb nehézségekkel szembesültek. Arai szerint a 2015-ös Spanyol nagydíj hozott egy kisebb áttörést a csomag fejlődésében, de aztán a nyári futamok alatt kiderült, az ERS rendszerrel is nagy problémák vannak. A japán szakember azt is beismerte, hogy az optimista nyilatkozatok ellenére valóban felkészületlenül utaztak el az évadnyitó Ausztrál nagydíjra. 

Arai azonban azt is megemlítette nyilatkozatában, a nehézségek ellenére továbbra is kitartanak majd a karcsú autótervezésük mellett, véleménye szerint ugyanis csakis egy egyedülálló koncepcióval lehet legyőzni a Mercedest és a Ferrarit, nekik pedig ez a hosszútávú céljuk.

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr928346706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása