INDYCAR - MAX CHILTON A CHIP GANASSI RACING TEAM-HEZ IGAZOLT

max_chilton1.jpg

A Marussia egykori Forma-1-es pilótája, Max Chilton idén az IndyCar-ban folytatja pályafutását, mégpedig a Chip Ganassi csapatánál.

A 24 esztendős Chilton aláírt a Chip Ganassi Racing Team-hez, a brit pedig a csapat #8-as rajtszámú autójával fog rajthoz állni az IndyCar idei összes futamán. Tavaly ezen az autón még Sage Karam és Sebastian Saavedra osztozott.

Mindez pedig azt jelenti, hogy Chip Ganassiék csapata megtartja négyautós felállását, miután az egykori Forma-1-es pilóta csapattársai a címvédő Scott Dixon, a széria szintén egyik nagyágyújának számító Tony Kanaan, valamint Charlie Kimball lesznek.

A csapattulajdonos Chip Ganassi megszólalt Max Chilton szerződtetése kapcsán:

"Max egy nagyon tehetséges srác, aki az elmúlt években már számos szériában versenyzett. Tapasztalatának ismeretében jó üzlet volt őt a csapathoz hozni; és már várjuk, hogy négyautós felállásunk része legyen 2016-ban, valamint azt, hogy hozzájáruljon sikereinkhez."

A korábbi brit F3-as és GP2-es futamgyőztes a Forma-1 2013-as és 2014-es szezonjában összesen 35 alkalommal állt rajthoz, a királykategóriában elért legjobb eredményeként egy 12. hely jegyezhető fel. Azonban tavalyra kihullott a Száguldó Cirkusz körforgásából, így az IndyLights szériában versenyzett a Carlin istállónak, a tengerentúli nevelőszériát év végén úgy zárta az ötödik helyen, hogy három versenyt kihagyott. Mindemellett tavaly a Le Mans-i 24 óráson is elindult a WEC-ben a balszerencsés végkimenetelű Nissan-csapat versenyzőjeként.

Chilton is beszélt a CGRT-hez való csatlakozásáról:

"Boldog vagyok, hogy a Chip Ganassi Racing Team-hez csatlakozhattam. A csapat a győzelmen és 11 IndyCar bajnoki címén alapszik. Chip pedig az a csapatvezető, akiről minden pilóta csak álmodik, és már számos szériában bizonyult sikeresnek."

[Végezetül egy kis szolgálati közlemény az oldalunk kapcsán. Ahogyan azt Olvasóink észrevehették, az elmúlt hetekben igencsak elhanyagoltuk az IndyCar-ról való hírtudósításunkat, így majd a szezonkezdete előtt meg fog jelenni egy cikk arról, hogy mi változott a téli szünet során a tengerentúli szériában.]

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr138345230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása