F1 - ILY MÓDON VÁLTOZHAT MEG A VERSENYHÉTVÉGÉK MENETRENDJE?

start1_kore_2010.jpg

Az elmúlt időszakban felkapott téma az, hogy változtatni kéne a versenyhétvégék felépítésen annak érdekében, hogy izgalmasabb legyen a Forma-1. Állítólag az egyik forgatókönyvvel kapcsolatosan több csapat is egyetértett.

A Forma-1 immár 10 éve, 2006 óta követi nagyjából ugyanazt a formátumot, ami a versenyhétvégék menetrendjét illeti. Azóta egyetlen változás történt, amikor 2014-re változtattak az időmérő edzés szakaszainak a hosszán, de azt leszámítva semmi.

Azonban, ha minden jól megy, akkor a Forma-1 szakíthat a hosszú évek óta követett tradíciókkal, és akár a szombati versenyek rendezése is megvalósulhat, amelyre pár napja Johnny Herbert célozgatott, és elmondása szerint úgy lehetne megvalósítani azt, hogy külön csapat- és külön pilótaversenyt kreálnak.

A hírek szerint a versenyhétvégék átalakításával kapcsolatos koncepción a hét folyamán a Stratégiai Munkacsoport is csámcsogott, és, ha minden igaz, az egyik verziót illetően több csapat között is egyetértés született.

A terv pedig a következő lenne. A pénteki menetrend az maradna a két másfél órás szabadedzéssel. Szombat délelőtt kerülne megrendezésre a kvalifikáció az eddigi harmadik edzés helyén, majd délután megrendezésre kerülne a futam melynek végeredménye a vasárnapi, 200 kilométeres / 90 perces futam indulási sorrendjét határozná meg.

A jelentésekből az is kiderül, hogy a szombati verseny mindenképpen jót tenne a Forma-1-nek. A nézők figyelme jobban a sportágra irányulna, a szponzorok számára is jövedelmező lenne, nem beszélve a kereskedelmi jogokat kezelő FOM-ról...

Fotó: F1 Fanatic

Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr918305892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása