F1 - LEFESTETTÉK A HAAS ELSŐ AUTÓJÁT

haas-rendering.jpg

A Dallara által gyártott egyik karosszéria már festést is kapott - így halad az amerikai istálló első Forma-1-es szezonjuk felé!

Jól halad Gene Haas csapata a téli felkészülésben, sőt, már saját maguk ütemtervét is leelőzték! A törésteszteken már január közepén, a mezőnyből elsőként átmentek, most pedig már egyik modelljük karosszériájára a festés is rákerült - tudta meg az Auto Motor und Sport. Persze azt továbbra sem tudjuk, ez a festés hogyan mutat, ezt ugyanis feltehetőleg majd csak az autó leleplezésének idején, február 21-én tudjuk meg. A pletykák szerint azonban a csapat szoros partnerének, a Ferrari emblémájának sárga színe adhatja az alapot a Haas első Forma-1-es versenygépének alapszínét. 

A munka egyébként három bázison, plusz a Ferrari maranellói szélcsatornájában is folyamatosan folyik. Kannapolisban, a csapat Egyesült Államokbeli főhadiszálláson kívül az angliai Banbury-ben, valamint a varanói Dallara gyárban is zajlanak az előkészületek. Günther Steiner elmondása szerint az olasz cégnél olyan szinten elhelyezkedtek, hogy a munkafolyamatokat 100%-os életszerűséggel gyakorolják úgy, mintha már az Ausztrál nagydíjon lennének. Ez azt jelenti, hogy a gyár egyik részén felhúztak egy ideiglenes boxutca falat, és minden számítógépes és egyéb eszköz működésével szimulálják, hogyan zajlanak majd a munkálatok a versenyhétvégén. Az osztrák csapatvezető szerint erre azért van szükség, hogy ne a helyszínen kelljen majd kitalálniuk, hogy történjen az egyes edzések / futamok alatti csapaton belüli munka. 

A Haas tehát nagy erőkkel készül története első szezonjára a száguldó cirkuszban, és az elvárásaik sem alacsonyak magukkal szemben: már az első hétvégén pontokat szereznének, és rendszeresen ott lennének a Q2-ben az időmérő edzéseken. 

Illusztráció: Max Resnick

Fábián Patrik

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr408302878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quantum Torrentino 2016.01.23. 20:35:43

De mitől amerikai a csapat? Váz: Dallara (olasz), motor: Ferrari (olasz), kerék: OZ (olasz), gumi: Pirelli (olasz).

Braking News Motorsport 2016.01.23. 23:48:42

@Quantum Torrentino:

Kedves Olvasónk!

Azért amerikai a csapat, mivel maga az istálló amerikai köveken fekszik, miután a csapattulajdonos, Gene Haas kaliforniai születésű. A Haas pedig egy jó ideje már a NASCAR mezőnyének a tagja.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása